Krbová kamna : diskuze

no image
Autor: Věr.Bu
29. 01. 2013, 08:02:41
Krbová kamna

Dobrý den, chci si pořídit do rod.domu krbové kamna s výměníkem. Nejlépe mně vychází Grand max plus 11 (akorát je to taková ,,strojovna,,). Mají terciální spalování, automatický regulátor primárního spalovacího vzduchu, externí přívod vzduchu, vychlazovací smyčku, vyměnitelný výměník a hlavně výkon do topných těles 11 kW (ale stačilo by mi i 9 kW).Našla jsem ještě další tři typy (granada 01, ABX grund a ABX karelie, které by se mi líbyly, ale nemůžu nikde najít jaké mají vlastnosti, stejné jako u grand max plus 11. Moc bych ocenila kdyby jste mi napsal jak na tom tyto kamna jsou, a nebo doporučil jiné. Cena až tak nerozhoduje. Děkuji.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
30. 01. 2013, 10:56:35
Re: Krbová kamna

Dobrý den,
při výběru krbových kamen s výměníkem bych Vám doporučila, abyste nejpve kontaktovala tepenářskou firmu v místě Vašeho bydlište, která by Vám měla vypočítat, jak velký výkon do vody a také do prostoru potřebujete. Není rozhodující pouze vytápěný prostor, ale i celkový výkon všech radiátorů, tepelné ztráty,… . Kamna mají vždy výkon regulovatelný od minima po maximum, ale z hlediskaúčin­nosti, čistoty spalování, čistoty skla, životnosti,.. je vhodné provozovat je na výkon jmenovitý.
Vámi vybraná kamna českých výrobců – Romotop, ABX a Haas+Sohn – mohu bez problémů doporučit, patří mezi kvalitní a prověřené značky. Zajištěn je samozřejmě záruční i pozáruční servis. Veškeré dostupné parametry se snažíme uvádět na našich webových stránkách (technický list, popis).
Za výhodu považuji např. vyměnitelný výměník, který ale mají pouze některá kamna značky Haas+Sohn (mimo jiné i Grand Max Plus 11). Pokud zvolíte kamna bez vyměnitelného výměníku, nelze je bez napojení na teplovodní okruh provozovat, trvale by se poškodila.
Externí přívod vzduchu (mají jej všechna Vámi vybraná kamna) je rovněž přínosem, pokud jej můžete využít. Vzduch je přiváděn zvenčí a není nutné tak často větrat. Jeho délka by však neměla přesáhnout 5m a každé koleno tuto vzdálenost zkracuje o 1 metr.
Terciální spalování mají z Vámi uvedených kamen pouze kamna Haas+Sohn Grand Max Plus 11 a ABX Grunt s výměníkem. Jedná se o vzduch, který nelze regulovat. Kamna jej nasávají na základě podtahu.
Automatickou regulaci mají kamna Haas+Sohn Grand Max PLus 11 a ABX Karelie s výměníkem 10kW, u kamen Romotop Granada 01 je možnost ji dokoupit.
Vychlazovací smyčka není součástí dodávky a ke kamnům Haas+Sohn Grand Max Plus 11 a Romotop Granada 01 ji lze dokoupit.
V případě dalších dotazů nás, opět kontaktujte.

Přeji pěkný den


Dagmar Figallová
obchodní asistentka
 www.krbova-kamna.com

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.