ABX Bavaria s výměníkem, studené radiátory : diskuze

no image
Autor: Kar.Tá
28. 11. 2012, 14:02:58
ABX Bavaria s výměníkem, studené radiátory

Dobrý den, prosím Vás o radu ohledně špatně topících radiátorů s krbovkami ABX Bavaria L s výměníkem.

Mám nový RD o ploše 140 m2, dobře zateplený a používám ABX Bavaria L jako hlavní zdroj tepla. Problém je v tom, že mám radiátory od cca půlky dolů studené. Menší radiátory na WC nebo v technické místnosti jsou teplé celé. V ložnici a dětském pokoji jsou větší a ty netopí dobře. Jsou to Korado Radik VK33.

Radiátory odvzdušněné jsou, tlak v soustavě je cca 1,5. Mám pocit, že soustava může být zavzdušněná, protože při prvním natopení a zapnutí termostatu a tím i čerpadla to v trubkách za kamny jakoby bublá. Měl jsem doma topenáře, který u mě topení dělal a zkoušel štelovat ventily na spodku radiátorů, ale bez úspěchu. Zajímavé je, že nejdřívě jsou teplé právě ty nejmenší radiátory, i když jsou nejdále od kamen.

Můžete mi prosím poradit, kde je problém? Kamna by na 140 m2 měly stačit, alespoň podle výrobce. Pomohl by třeba větší výměník nebo silnější kamna, nebo bude problém úplně někde jinde? Díky za pomoc, už jsem z toho zoufalý.

Karel Táborský

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
06. 12. 2012, 07:06:09
Re: ABX Bavaria s výměníkem, studené radiátory

Dobrý den, příčin může být několik.

Začal bych kontrolou kvality paliva. Pokud nemáte vlhkoměr, doporučuji koupit dřevěné brikety a několik přikládacích cyklů provést briketama. Zkontrolujte si, zda přikládáte dle návodu – doporučenou dávku paliva – tedy cca 2.5 kg paliva na jednu dávku. Zkontrolujte tah komína – minimálně 12 Pa. zkontrolujte, zda máe správně nastyveny táhla primárního a sekundárního vzduchu. Pokud je vše, jak má být, obraťte se na topenáře, aby zkontroloval nastavení okruhu. V případě, že topíte přímo do radiátorů, měl by být výkon výměníku přibližně roven výkonu radiátorů. Ať Vám projde celý okruh ( už jsem se setkal i s opačně zapojeným oběhovým čerpadlem).

Petr vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

no image
Autor: Ver.J
22. 11. 2014, 19:26:08
Re: ABX Bavaria s výměníkem, studené radiátory

Dobrý den, máme stejný problém, mohl by jste nám prosím poradit jak jste to vyřešil? Moc děkuji za odpověď. Justová Veronika

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.