Kamna s výměníkem Prity WD W24 - spotřeba paliva : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
15. 11. 2012, 08:26:17
Kamna s výměníkem Prity WD W24 - spotřeba paliva

Dobrý den.Měl bych dotazy,jaká je max.spotřeba paliva na hodinu, jaká je výhřevnost v m/3. Je v horní části kamen pečící trouba? Jaká je max.delka polen pro přiložení / vnitřní hl.topeniště a kolik hod. vydrží kamna bez přiložení / průměrně. Jaké komponenty jsou ve standardu / např.chl. smyčka, čerpadlo apd. Děkuji Vám za odpověd

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
15. 11. 2012, 08:26:55
Re: Kamna s výměníkem Prity WD W24 - spotřeba paliva

Dobrý den, účinnost kamen je cca 70%.
Spotřeba paliva se odvíjí od provozovaného výkonu a je to velice jednoduché : Z 1 kg suchého dřeva dostanete cca ( aby se to dobře počítalo) 3 kW výkonu. Pokud budete kamna Prity WD W24 provozovat na 80% maximálního výkonu ( tedy na výkon 5 + 18 kW = 23kW) spálíte 23/3 = 7.7 kg paliva za hodinu.
V té horní části je část teplovodního výměníku. Šířka ohniště je 51 cm – tedy poleno 45 cm by neměl být problém. U kamen s výměníkem ( aby kamna nedehtovala) je potřeba počítat s přiložením každou hodinu. Ten interval je možno protáhnout, ale nese to s sebou zhoršení spalování, nižší účinnost apod.
Topenářské komponenty nejsou součástí dodávky. Vychlazovací smyčku u kamen Prity není možno použít – nemají přípravu pro její vložení. topenář musí okruh zabezpečit jinak.

V případě dalších dotazů, napište.

Přeji hezký den

Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.