Krbová kamna Thorma KIRUNA - informace : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
31. 10. 2012, 07:36:51
Krbová kamna Thorma KIRUNA - informace

Líbí se mi tato kamna, protože mají velký průhled na oheň a velký výkon. Rád bych však věděl, jaká musí být minimální svislá výška kouřovodu nad kamny, než se může nasadit koleno do komínové zděře a jaký je optimální a minimální průměr a výška komínu pro získání potřebnmého tahu pro dobrou výkonnost kamen. Dále by mě zajímalo jakou dobu vydrží kamna hořet mezi dalším přiložením paliva. Děkuji za odpověď.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
31. 10. 2012, 07:37:31
Re: Krbová kamna Thorma KIRUNA specker - informace

Dobrý den, děkujeme za zájem o naše služby.

Uvedená kamna máme skladem 1 kus , ketrý je vystaven na prodejně, ale měl by být v pořádku, takže se dá prodat. Jedná se o kamna, která nejsou ve standardním ceníku – vyrábějí se pouze do Německa. Mně se podařilo před časem koupit pár kusů, které němci neodebrali. Ale stejné ohniště je i u kamen FALUN, FALUN II, KIRUNA II, LANDSHUT apod.

Pokud se týká kouřovodu nad kamny, je to na uživateli, jak vysoko koleno umístí. Kouřovod by měl být co nejkratší, ale z designového hlediska bych doporučil trubku cca 30–50 cm a potom koleno. Platí pravidlo, že délka nezaizolovaného kouřovodu by neměla přesáhnout 1.5 metru – je to z důvodu ochlazování spalin a jejich případnému nežádoucímu dehtování.
Průměr komína nesmí být menší, než je průměr výstupu z kamen, tahu 10–12 Pa dosáhnete při účinné výšce komína 5–7 metrů. DRtivá většina kamen jsou konstruována jako topidlo pro příležitostné topení a pro topení v přechodném období. Spalovací komora je navržena tak, aby při přiložení doporučené dávky paliva ( odvíjející se od jmenovitého výkonu kamen) , při plně otevřeném sekundárním vzduchu došlo k vyhoření dávky paliva za cca 60 minut. To je interval přikládání při topení na jmenovitém výkonu. Pokud chcete hoření zpomalit, můžete přivřít sekundární vzduch – tím prodloužíte dobu hoření na 1 naložen, ale takovýto provoz s sebou nese riziko dehtování a s tím související špinavé sklo.

Přeji hezký den / Best regards


Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.