Výběr krbových kamen dle výkonu : diskuze

no image
Autor: Vac.Ce
15. 10. 2012, 18:41:02
Výběr krbových kamen dle výkonu

Dobrý den,
měli bychom zájem o krbová kamna s výkonem do vzduchu cca 4kW a s výkonem do vody cca 13kW. Můžete nám některá doporučit? Uvažovali jsme o Prity S3 W17, ale četl jsem na Vašich stránkách, že je nutná nějaká nahřívací smyčka a nechtěli bychom kamna po 2 letech měnit.
Děkuji za doporučení.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
16. 10. 2012, 05:49:42
Re: Výběr krbových kamen dle výkonu

Dobrý den, děkuji za dotaz a jsem rád, že jste jej napsali.
Nahřívací smyčka nemá nic společného se značkou kamen. Je vhodná do všech kamen s výměníkem, ale u modelů , kde je malý výkon do vody a hodně do výměníku ( ohniště je tvořeno výměníkem a tím je hodně oćhlazováno) je její použití důrazně doporučováno právě proto, že ta smyčka zajistí konstantní teplotu vody na zpátečce – omezí ( nikoli zamezí) dehtování spalovací komory a zlepší průběh hoření tím, že teplota vody na vstupu je vyšší a tím je ohniště méně ochlazováno , je vyšší teplota v ohništi a tím je kvalita spalování vyšší.

Zákazníci jsou různí, každý má jinou představu o topení. Už jsem to tu párkrát napsal, ale pro jistotu : pokud budete topit na 17 kW výkonu, budete muset každých cca 60 minut přiložit dávku paliva cca 6 kg vysušeného kvalitního paliva – kamna nejsou perpetum mobile. Z 1 kg dřeva dostanete cca 3 kW výkonu. Spočtěte si to množství za den, měsíc, sezonu. To jsem napsal ne proto, že bych Vám kamna nechtěl prodat, ale nerad bych, aby se stalo, že si před druhou topnou sezonou představíte ty tuny dřeva, co Vám minulou sezonu prošly rukama a řeknete si : kašlu na to – budu topit plynem, anebo, kdo chce topit , ať si to dřevo nachystá, nanosí a navkládá do kamen.

Petr vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.