Kamna Haas+sohn Trino - použití do novostavby : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
15. 10. 2012, 06:35:13
Kamna Haas+sohn Trino - použití do novostavby

Dobrý den, máme rozestavěný RD, do kterých určitě umístime kamna. Dle projektu bude mít RD tepelnou ztrátu 6kW. Kamna budeme využívat spíše na přechodné období jaro / podzim a o víkendech. Hlavním zdrojem tepla bude plyn – podlahové vytápení.

Komín máme Schidel UNI, průměr 18 a celková výška je 7,7,m. Vybrali jsme si kamna TRINO, protože mají regul.výkon již od 2,6kw. Jsou tyto kamna vhodné? Děkujeme.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
15. 10. 2012, 06:36:18
Re: Kamna Haas+sohn Trino - použití do novostavby

Dobrý den, děkuji za dotaz a jsem rád, že jste jej poslala.
Možná základní nepochopení : Kamna mají regulovatelný výkon od … Ale optimální provoz je na horní výkonové hranici – v tomto případě někde v oblasti 6 – 8.4 kW.

Pokud máte tepelnou ztrátu 6 kW, předpokládám, že se jedná o hodnotu spočtenou na mínus 15°C .

Budu rád, pokud si kamna u nás vyberete. Nechci Vám do volby nějak hodně zasahovat, nebo Vám něco nutit. Do novostaveb mi přijdou optimální kamna HAAS+SOHN SALERNO nebo OSORNO – kamna s výkonem 1.5 až 4 kW. Nebo nějaká akumulační stavba – projekt MKK od firmy HEIN, případně akumulační krb, které taky stavíme i na přání http://www.krbova-kamna.com/…kamna-k.html?… . Nevím, jak máte v domě situovány jednotlivé místnosti, jak je velká místnost s kamny apod. Bude vůbec možno vytopit všechny místnosti ? Nebo uvažovat víceméně pouze s obývákem (zřejmě propojeným s kuchyní)?
 

Pokud budete chtít kamna a zmiňované 2 modely Vám z nějakého důvodu neoslovily, vybírejte s maximálně 6 kW jmenovitého výkonu (lépe méně).

Přeji hezký den / Best regards


Petr Vávra

 www.krbova-kamna.com

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.