Litinová kamna SAEY 100 - volba do bytu 85m2 : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
14. 10. 2012, 06:22:58
Litinová kamna SAEY 100 - volba do bytu 85m2

DOBRÝ DEN JAK DLOUHO HOŘÍ PO NALOŽENÍ TVRDÝM DŘEVEM BUK,DUP,BŘÍZA. DŘÍVÍ JE V HRANICI ASI 3–5LET VE STODOLE.MAJÍ DVOUSTUPŇOVÉ SPALOVÁNÍ? MÁM BYT 3+1 ASI 85M2 ALE S ÚNIKEM TEPLA. STROPEM, PODLAHOU.BUDE MI STAČIT 14KW A ZA JAKOU CENU JE POŘÍDÍM VČET. DOPRAVY. DĚKUJI

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
14. 10. 2012, 06:24:23
Re: Litinová kamna SAEY 100 - volba do bytu 85m2

Dobrý den, děkujeme za zájem o námi nabízená kamna.
Aby kamna správně pracovala, je potřeba je provozovat na horní výkonové hranici ( neplatí čím vyšší výkon, tím lépe). Předpokládaný provoz je takový, že každých cca 60–90 minut přiložíte doporučenou dávku paliva ( tedy při výkonu 14 kW by to bylo neco kolem 5 kg kvalitního suchého dřeva) . Za takovéhoto provozu je optímální i účinnost kamen.

Jiný druh provozu je noční provoz. Po nahřátí kamen na vysokou teplotu ( topíte cca 2 hodiny naplno) můžete naložit spalovací komoru, uzavřít přívod sekundárního spalovacího vzduchu a nechat kamna pouze pomalinku odhořívat. tím protáhnete dobu provozu na tuto dávku paliva na třeba 8 –10 hodin, ale toto spalování nemá účinnost, kamna vydávají výkon třeba 1–2 kW, ale dehtují, zašpiní se sklo apod. Dlouhodobě takovýto provoz není vhodný.


85 m2 je cca 200 m3. Nevím, v jakém je stavu – zateplený ? plastová okna ? Pokud ne, potřebujete na vytopení cca 10 kW výkonu s tím, že je zapotřebí vzít v úvahu velikost místnosti, kde budou kana umístěna – abyste u kamen neměl 40°C a v dalších místnostech zimu. Kamna jsou primárně konstruována k přitápění v přechodném období. Předpokldá se, že budete mít ještě jeden zdroj tepla. Já osobně bych zvolil něco s výkonem 6, max 8 kW ( spotřeba paliva 2 až 2.5 kg za hodinu) . Pokud by se jednalo o byt s plastovými okny, tam bych zvolil kamna s výkonem max. 6 kW. Tak bych to vyřešil já.
Ale jsou lidi s různými názory. Nechci nikomu nic vnucovat.

Cena kamna SAEY 100 je 26.982kč a doprava je zdarma kamkoli po ČR.

Přeji hezký den / Best regards
Petr Vávra

 www.krbova-kamna.com

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.