Výběr vhodných krb. kamen : diskuze

no image
Autor: Jiř.Hu
03. 10. 2012, 19:11:56
Výběr vhodných krb. kamen

Dobrý den,
uvažuji o koupi krbových kamen do druhého patra rodinného domu, dům má rovnou střechu. Chtěl jsem se zeptat jak vyřešit odtah, jestli teda budou mít kamna zadní odtah, zbývá ke střeše 2,5m, předpoklad , že kamna musí mít komín 5m, musím teda ještě vytáhnout 2,5 m nad střechu? jak teda vyřešit komín?
Kamna budou umístěma v obývacím pokoji cca 35m čtverečních, celý byt má 128m, kamna budou sloužit jako sekundární ohřev.
Druhý můj dotaz je ohledně teplovodního výměníku, když mám kondenzační kotel plyn, rozvody klasické radiátory, je těžké tento teplovodní výměníku kamen připojit na stávající systém? Jaký výkon kamen by jste mi doporučil? Nebo spíše kamna bez výměníku, preferuji výrobce Romotop. Děkuji

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
04. 10. 2012, 06:47:48
Re: Výběr vhodných krb. kamen

Dobrý den, nejprve bych vyřešil otázku komína – na komín s účinnou výškou 2.5 metru Vám předpokládám nikdo revizi nedá. doporučuji pozvat kominíka a nechat si navrhnout opatření. Není vyloučeno, že vám kominík poradí, jak upravit komín a zárověň Vám dá limitní podmínky pro kamna ( max. výkon, průměr kouřovodu , nebo požadavek na zapojení kamen zadním vývodem.

Moje doporučení by bylo, koupit kamna bez výměníku – v některých případech výměník ztěžuje průchod spalin a kamna jsou náchylnější na dehtování.

Pokud se rozhodnete pro koupi kamen s výměníkem ,doporučuji kontaktovat topenáře, ketrý Vám spočítá požadovaný výkon a zárověň navrhne optimální způsob zapojení. Včetně cenové nabídky, pochopitelně. Já osobně bych se díval kamna bez výměníku s nízkým výkonem a zapojil je zadním vývodem kouřovodu.

Petr vávra
 www.krbova-kamna.com

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

no image
Autor: Jiř.Hu
04. 10. 2012, 09:20:42
Re: Re: Výběr vhodných krb. kamen

Ještě jsem se chtěl zeptat na možnost použití těchto kamen NORDICA WANDA – bílá s ventilátorem? Co si o nich myslíte. Děkuji

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
04. 10. 2012, 14:26:18
Re: Re: Re: Výběr vhodných krb. kamen

Určitě bych začal raději kominíkem. Ukažte mu uvedená kamna a on se Vám vyjádří k tomu, zda je komín utáhne.
Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.