Kamna ABX MARINA a MARINA I. - srovnání : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
03. 10. 2012, 05:29:18
Kamna ABX MARINA a MARINA I. - srovnání

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaký je rozdíl mezi kachlovými kamny ABX Marina I. K a ABX Marina I. L? A ještě jeden dotaz je lepší mít kachlová kamna širší nebo užší? Jedná se pouze o estetiku nebo to má i svůj účel (myslím tím ABX Marina I. L nebo ABX Marina L)? Předem děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
03. 10. 2012, 05:29:47
Re: Kamna ABX MARINA a MARINA I. - srovnání

Dobrý den.
Kachlová kamna ABX s indexem K obsahují krbovou vložku ABX YORK K. Jedná se o kombinovanou krbovou vložku : korpus je z ocelového svařence, ohniště je vyloženo vermikulitem. Přední rám dvířek, dvířka a rošt jsou z litiny. Kolem roštu je opět vermikulit.


Pokud jsou kachlová kamna ABX označena indexem L, jedná se o kamna, ve kterých je použita vložka ABX YORK L. Tato vložka je celolitinová, ohniště je vyloženo vermikulitem, dno vložky je tvořeno celolitinovou deskou s výřezy plnícími funkci roštu – na dně není vermiculit.


Jedna věc je estetika, kdy je zakrytý zadní plech z boku půlkachlí a také kachle akumulují teplo tzn. tepelná setrvačnost je o něco málo vyšší. S tím samozřejmě souvisí i cena…


Přeji hezký den / Best regards
Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.