Jaký sporák na tuhá paliva - vaření : diskuze

no image
Autor: Jiř.Ce
29. 09. 2012, 16:21:33
Jaký sporák na tuhá paliva - vaření

Dobrý den,

potřeboval bych podradit s výběrem sporáku na tuhá paliva. Mám podmínky: trouba na levé straně, horní vývod kouřovodu – vlevo, palivo dříví případně i hnědé uhlí, cena max. 20 tis.
Dále pak máme komínovou zděř o průměru 130 mm, odpovídá tomuto rozměru i průměr kouřovodu, nebo se pořizuje menší např. 120 mm.
Jiní prodejci uvádějí u modelu ÖKONOM 85/FIKO RATIONAL průměr kouřovodu 130 mm, máte ho dostupný i Vy?

Mohli byste mi něco doporučit.

Děkuji za odpověď.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
30. 09. 2012, 05:13:43
Re: Jaký sporák na tuhá paliva - vaření

Dobrý den, děkuji za dotaz.

Sporáky Thorma Ökonom 85 jsou z výroby osazovány hrdlem s průměrem 120 mm – respektive to hrdlo je vloženo do sporáku jako odnímatelný díl a užovatel si je nasadí tam , kam potřebuje dle toho, který vývod chce použít (je možnost zvolit si zadní, horní nebo boční). Sporáky Ökonom 85 Racional dovážíme pouze na základě závazné objednávky od zákazníka. Snažíme se držet skladem model Ökonom 85 DELUXE u kterého je (podle mého názoru) lepší poměr užitná hodnota / cena. Mimo prosklenou troubu za hlavní plus považuji šuplík s pojezdem, oproti Racionalu, který má možnost pouze vyklopit dvířka úložného prostoru – podle mého názoru zcela nepraktické.
Pokud máte komínovou zděř 130 mm, můžete použít spotráky s hrdlem jak 120 mm, tak i 130 mm.

Nejprodávanějším sporákem na vaření v současné době je již několikrát zmiňovaný Ökonom 85 DELUXE. Určitě bych zmínil i Thorma EXCELLENT – sporák za dobrou cenu s proskleným ohništěm, umožňujícím pohled do ohně. Klasikou mezi sporáky jsou výrobky českého výrobce sporáků na hutá paliva – firmy KVS MORAVIA. Do ceny 20 tisíc se vejdeme i se sporákem s kovovými doplňky (DELUXE má doplňky plastové). Jako výhodu u sporáků KVS bych viděl přestavitelný rošt, kdy na léto, kdy nepotřebujete topit, ale pouze vařit, zvednete rošt a změnšíte tak topeniště.
Petr vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.