Porovnání kamen Thorma BORGHOLM TOP a LANDSHUT II : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
16. 08. 2012, 09:39:20
Porovnání kamen Thorma BORGHOLM TOP a LANDSHUT II

Dobrý den, chystám se u Vás zakoupit kamna „THORMA BORGHOLM keramik TOP“ nebo „THORMA LANDSHUT II“. Důvod, proč bych se přiklonil ke kamnům LANDSHUT je větší rozměr prosklení a tedy více viditelného ohně. Důvod pro výběr kamen BORGHOLM je pak o něco nižší cena a asi se nám více líbí. Nedokáži se rozhodnout (mimo jiné kvůli rozdílnému výkonu kamen), proto bych chtěl znát Váš názor a případně důvod proč jedny z kamen nekoupit nebo naopak upřednostnit. Vytápět se bude zděná chata. Kamna budou umístěna v přízemý (pokoj propojený s kuchyní) = 70 m3. (30 m2, výška stropu 2,3m) Dále přímo nad kamny bude otevíratelný průduch do patra, které se bude tímto půduchem vytápět dle potřeby také. Stejně tak předpokládám možnost otevření dveří na schodiště, kudy může teplý vzduch rovněž cirkulovat. V horním patře se jedná o cca 60 m3. Můžete mi na základě výše uvedeného jedny z kamen doporučit? Nebo jsou parametry natolik podobné, že nezáleží na tom která kamna zvolím? Zároveň bych Vás poprosil o sepsání komponent z vaší nabídky, které budu na připojení potřebovat. Rád bych vše objednal zároveň s kamny. Komín je nový keramický o průměru 20 cm (kolmé napojení). Střed otvoru do komína je ve výšce 174 cm od čisté podlahy. Výstup kouřovodu z kamen bude v jedné ose se vstupem kouřovodu do komínu. (Bude použit horní výstup.) Z důvodu obavy z příliš velkého tahu (to, ale nemám ověřené) bych rád aby na kouřovodu byla instalována klapka, kterou bych mohl tah případně regulovat. Předem díky za odpovědi a těším se na spolupráci. Hezký den

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
16. 08. 2012, 09:40:40
Re: Porovnání kamen Thorma BORGHOLM TOP a LANDSHUT II

Dobrý den, jsou to srovnatelná kamna. Liší se tvarem a velikostí kachlů a velikostí dvířek a prosklení.
Napsal jste BORGHOLM TOP a LANDSHUT II – neměl jste na mysli LANDSHUT II TOP ?
Přesně jste vystihl to prosklení – větší oheň, ale na druhé straně i větší sálavé teplo, které přes sklo projde do místnosti ( = obava, aby v místnosti o 30m2 nebylo přetopeno – ale to by snad nemělo).
Jedna věc, která mi vadí u modelů TOP – krytka horního kouřovodu je oválná a pokud použijete horní kouřovod, za trubkou je vidět plech. Nevím, jestli jsem to popsal dost dobře.
Vybírejte podle ceny a designu.

Kouřovody bych Vám nakombinoval až si vyberete kamna. ( u modelu Borgholm TOP se zasouvá cca 30 cm trubky do kamen – to je podstatné pro použití trubky s klapkou). Nebo můžete dát univerzálně trubku 1 metr ( zkrátit), koleno 90 s klapkou ( pokud ji budete chtít), trubku 0.25 m a zděř + růžici)
Přeji hezký den / Best regards


Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.