Vložka s výměníkem HAAS;SOHN VESUVIO - informace : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
28. 05. 2012, 08:30:14
Vložka s výměníkem HAAS;SOHN VESUVIO - informace

Dobrý den, bylo by možné napsat něco víc o vložce Vesuvio než je na stránkách – mám o ni zájem ale nic nevím. Tepelné ztráty mám 12–14kw,která vložka by byla lepší 15 nebo 18 kw a dělá se tato vložka s vrchnim hrdlem kořovodu, na obrazku je jen šikmé hrdlo kouřovodu , které mě nepasuje do svislého nerezového komínu nad vložkou. Jaká je spokojenost s těmito vyrobky, nikde jsem ji naviděl na vlastní oči. Spozdravem

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
28. 05. 2012, 08:31:06
Re: Vložka s výměníkem HAAS;SOHN VESUVIO - informace

Dobrý den, děkujeme za zájem o naše výrobky.

Nevím, jak máte teplovodní systém navržen – pokud budete topit do akumulační nádrže, klidně zvolte kamna s vyšším výkonem. Pokud ovšem topíte přímo do radiátorů, je potřeba kamna dimenzovat přesně – tedy podle tepelných ztrát objektu. Pokud jsou celkové ztráty třeba 13 kW, počítejte s tím, že cca 3–4 kW použijete výkon do vzduchu a do výměníku potřebujete cca 9–10 kW. Tyto hodnoty by měly být zřejmé z projektu, nebo vám je řekne topenář. Škrcení topidla na nižším než jmenovitém výkonu vede k drastickému snížení účinnosti, dehtování a tím i zkrácení životnosti topidla. Pokud jste z Ostravy nebo okolí, mohu vám topenáře doporučit.

Dovolte mi jednu připomínku k použití svislého komína. Topidla s výměníkem nejsou do takovéhoto zapojení vhodná. Při čistění komína Vám všechny nečistoty spadnou na výměník. U modelu bez výměníku je možno vyjmout deflektory a saze spadnou na rošt. U výměníkových je problém – většinou je nad ohništěm výměník a velice težko saze dostanete ven.

Pokud zapojíte na svislý komín topidlo, které není možno čistit (např. vyjmutím deflektorů, nebo odpojením spotřebiče od komína), není vyloučeno, že nedostanete revizní zprávu.

Omlouvám se, pokud jsme neodpověděl tak, jak jste si představoval. ale upozornit na rizika jsem musel. Budu rád pokud na mne nezanevřete.

Přeji hezký den

Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.