Kamna HAAS+SOHN Salerno - komín a CPV : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
08. 05. 2012, 11:14:36
Kamna HAAS+SOHN Salerno - komín a CPV

Dobrý den, měl bych zájem o tyto krbová kamna Salerno do dřevostavby od RD Rýmařov. Prosím o radu, zda jsem si vybral správně? V případě, že ano prosím Vás o informaci, zdali je nutný externí přívod vzduchu a pokud ano jak musím být vyveden /průměr trubky, a způsob/. V současné době mám ve výstavbě zákl. desku a potřeboval bych toto vědět, abych ext. přívod vzduchu popřípadě do desky zabudoval. Z důvodu montáže komína, Vás prosím o informaci v jaké výšce bude vývod do kouřovodu v případě zadního přiipojení? Děkuji s pozdravem

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
08. 05. 2012, 11:16:19
Re: Kamna HAAS+SOHN Salerno - komín a CPV

Dobrý den, děkuji za dotaz. Ano, kamna Salerno patří do nízkoenergeticých staveb. Jsou to jediná kamna s garantovaným výkonem 1.5 – 4 kW při vysoké účinnosti spalování, nízkých emisí a čistém skle. Pro výběr krbových kamen vycházejte z tepelných ztrát vytápěných místností a kamna zvolte tak, aby byla trvale provozována na horní výkonové hranici ( jmenovitém výkonu).
V případě, že máte v domě rekuperaci, je CPV

  • centrální přívod vzduchu ( někdy označován jako externí přívod spalovacího vzduchu) naprostou nutností.

Pokud by kamny nebyla na tento vzduch napojena, docházelo by k obrácenému tahu – kdy by podtlak v místnosti ( způsobený rekuperací, digestoří apod) tahal vzduch z kamen a kamna by za provozu kouřila do místnosti.

Pokud rekuperace není, je použití CPV výhodou, ale není naprostou nezbytností. Přisávání čerstvého vzduchu je možno zabezpečit mikroventilací. Pokud bych já osobně stavěl dřevostavbu, CPV bych si určitě přivedl. Elegantním řešením je použití komínu Schiedel Absolut. Toto provedení je jednak levmi těsné , ale hlavně má průduch, ketrým můžete bez problémů vzduch ke kamnům přivést ( bez nutnosti zasahovat do základové desky). Ale na rovinu – toto řešení není zrovna levné.....

Další variantou je přivedení CPV základovou deskou . Délka by neměla přesáhnout 5 metrů., přičemž každé koleno ( ohyb) ubere ( nebo přidá ???) 1 metr délky – takže co nejjednodušeji, co nejméně ohybů. Průměr stačí 100mm, maximálně 125 mm – dle uvažovaného výkonu krbových kamen. Pro Salerno stačí 100 mm.

Pokud budete mít zadní kouřovod, výška na střed kouřovodu je uvedena v technickém listu 855 mm. ( nezapomeňte na podložku pod kamna – pokud nebude dlažba......)

Pokud jste z Ostravy nebo okolí, mohu nabídnout kamna včetně instalace, případně i včetně stavby komína. Pro provedení se zadním vývodem si dovoluji nabídnout kamna Salerno s horní žulovou deskou :

http://www.krbova-kamna.com/…lerno-p.html


Shodou okolností stejná kamna máme připr

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.