Kamna s výměníkem HAAS+SOHN Trino : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
26. 04. 2012, 07:41:09
Kamna s výměníkem HAAS+SOHN Trino

Dobrý den, zaujala mne tato kamna s avizovanou spotřebou 0.7–2,9 kg dřeva na hodinu, zajímá mne především noční provoz protože bych je rád připojil na elektrokotel a očekávám, že mi průběžně celodenně .ohřejí 300 l vody na teplotu cca 32 st., potřebnou pro podlahové topení. Má otázka zní zda vydrží hořet cca 6–8 hodin tzn. přikládání či plné naložení topeniště dřevem v intervalu 3–4 denně. Děkuji za informace, s pozdravem

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
26. 04. 2012, 07:41:40
Re: Kamna s výměníkem HAAS+SOHN Trino

Dobrý den, těší mne Váš zájem o námi nabízená krbová kamna s výměníkem.
Nevím, jak moc máte zkušenosti s topením v kamnech. Aby kamna pracovala na jmenovitý výkon, je potřeba každých cca 60 minut přiložit doporučenou dávku paliva. Tedy u kamen Trino s výměníkem je to cca 3 kg suchého nejlépe tvrdého dřeva. Výrobci zpravidla uvádějí výkonové rozmezí, ve které je možno výkon kamen regulovat. Ovšem je potřeba si uvědomit, že pokud budou kamna provozována na jiný než jmenovitý výkon ( nebo v jeho blízkosti), změní se i paramery – samozřejmě poklesne výkon kamen, sníží se účinnost, zašpiní se sklo a ve spalovací komoře se bude tvořit dehet. S tím souvisí i snížená teplota spalin na výstupu a dehtování kouřovodu.

Teplota vody na výstupu z výměníku by měla být nastavena na cca 75°C – z toho plyne, že pro použití do podlahového topení je potřeba zapojit směsný ventil, který Vám namíchá požadovanou teplotu vody a tu potom pustí do okruhu. Doporučuji kontaktovat topenáře , ketrý to bude instalovat a konzultovat to s ním.

Pro vaši potřebu se přímo nabízí topení takovým způsobem, kdy budete cca 3 hodiny topit na výkon kolem 7 kW do výměníku, tím nabijete akumulačku na cca 70°C a z ní se bude ( třeba přes noc, nebo já nevím, jak dlouho – dle tepelných ztrát objektu) odebírat teplo. Tu hodnotu 3 hodiny jsem odhadl – doporučil bych se na to zeptat topenáře. Doba nabíjení akumulačky bude ovlivněna i tím, jak intenzivně se bude akumulační nádoba vybíjet v průběhu topení.

V případě dalších dotazů, napište

Přeji hezký den / Best regards



Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.