Kamna HAAS+SOHN TORSBY - volba vývodu kouřovodu : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
10. 04. 2012, 06:43:12
Kamna HAAS+SOHN TORSBY - volba vývodu kouřovodu

Dobrý den, potřebuji kamna na vytápění prostoru 130m3 , zajímá mě,jestli tento typ kamen je k tomuto účelu vhodný a jaký je rozdíl mezi horním a zadním vývodem kouřovodu,který vývod je lepší a proč. Děkuji,

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
10. 04. 2012, 06:43:31
Re: Kamna HAAS+SOHN TORSBY - volba vývodu kouřovodu

Dobrý den, na vytopení prostoru 130 m3 je potřeba odhadem 6.5 kW výkonu. Nevím, v jaké je nemovitost stavu, zda se jedná o víkendovou chatu, nebo naopak novostavbu. Do novostavby mi přijdou jako příliš výkonná, jinak je odhadem možno je použít.
Kamna Haas+sohn Torsby mají 2 vývody a uživatel si na místě zvolí, který použije. V případě, že máte nízký tah komína, použijte zadní vývod kouřovodu a dejte trubku rovnou do komína. Pokud problém s tahem komína nemáte, je volba na Vás. Výhodou zadního kouřovodu ( zapojení přímo do komína) jsou nižší náklady na kouřovody, trubka není vidět a spaliny mají na vstupu do komína vyšší teplotu = sníží se riziko kondenzování spalin ( dehtu) v komíně. Nevýhodou je to, že pokud se rozhodnete po čase kamna vyměnit, problematicky budete hledat kamna s vývodem ve stejné výši.
Přeji hezký den / Best regards


Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.