Kachlová kamna - výběr : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
10. 04. 2012, 06:39:05
Kachlová kamna - výběr

Dobrý den, uvažujeme že si u Vás koupíme na chalupu kachlová kamna – vypočetli jsme, že potřebujeme výkon cca 8 KW a zatím vybíráme mezi Haas+Sohn Treviso, ABX Helvetia L /K a Romotop Siena II. z našeho laického pohledu nevidíme – kromě typu kachlů žádný zásadní rozdíl – prosím laskavě – z Vašeho hledicka – liší se nějak podstatně? Doporučovali byste spíše ocelový podstavec nebo kachlový /v případě Helvetia/? A pak – a to bude možná problém – náš průměr kouřovodu je 130 mm – námi vybrané typy mají všechny 150 mm – lze použít nějakou redukci? Pro informaci uvádím, že výška komínu je cca 5m. Předem Vám velmi děkuji za odpověď, máte velmi hezky vedené www stránky!!! Přeji krásné jarní svátky a zůstávám s pozdravem

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
10. 04. 2012, 06:41:23
Re: Kachlová kamna - výběr

Dobrý den, děkuji za pochvalu – předám programátorovi. …

Pokud máte komín s průměrem 130 mm, obávám se, že budete mít 2 problémy. První je ten, že norma nepřipouští redukování kouřovodu na menší a druhý je, že účinná výška 5 metrů je na spodní hranici použitelnosti.

Pokud bych byl na Vašem místě, kontaktoval bych kominickou firmu a nechal si udělat revizi komína. Dle parametrů komína Vám kominík dá doporučení, jaká kamna koupit ( možná Vám výběr omezí průměrem kouřovodu 130 mm, možná řekne, že povolí pouze kamna se zadním vývodem ( každé koleno snižuje výšku komína o cca 0,5 metru). Nebo Vám navrhnou opatření, která tah komínu zvýší.

Pokud jste z okolí Ostravy nebo Hradce králové, mohu Vám kontakt na kominíka dát.

Pokud se týká volby kamen, je to na Vás. Uvedená kamna mají obdobné parametry. Liší se viceméně pouze designem a cenou. Záruka u všecch je 24 měsíců, servis funguje v pohodě. Zmínil bych pouze , že bílé sokly jsou plech potažený omítkou, kachlový sokl a sokl u kamen Romotop SIENA II je keramický. Konstrukčně : kamna Siena II a Treviso jsou tvořena ocelovým svařencem, kamna ABX HELVETIA jsou tvořena krbovou vložkou ( buď celolitinovou , nebo kombinovanou – ocel + litina – obě jsou vyloženy vermiculitem) obestavěnou kachlovým obkladem = dodáváno v rozloženém stavu. Kamna Treviso a Siena II jsou dodávána jako 1 kus.

V případě dalších dotazů, napište.

Přeji hezký den / Best regards


Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.