Prity W17 : diskuze

no image
Autor: Pet.Sc
14. 03. 2012, 20:46:44
Prity W17

Dobrý den,měl bych zájem o kamna Prity W17,nebo Prity S3 W17. U těch prvních udávate výkon do vzduchu 6 kw a u druhých 5 kw. Jak moc je znatelný rozdíl? Budou stát v místnosti o 50m3. Mám obavu,aby nebyl od nich velký žár. Děkuji za odpověď.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
15. 03. 2012, 07:26:14
Re: Prity W17

Dobrý den, děkujeme za zájem o námi nabízené výrobky.

Nejprve všeobecně o značce Prity. Výkony uváděné u kamen Prity jsou výkony maximální – kamna doporučuji provozovat na cca 80% výkonu. Důrazně doporučuji vodní část zapojist s využitím tzv. nahřívací smyčky, která Vám zajistí konstantní podmínky v ohništi ( teplotu vody vstupující do výměníku) a tím z velké části zamezí rosení výměníku ( = vliv na životnost výměníku a tím i kamen jako celku).
Kamna W17 a S3 W17 mají téměř totožné parametry. Rozdíl je v konstrukci výměníku a velikosti spalovací komory. Model W17 je podsaditější – tedy má širší spalovací komoru a výměník tvoří boky spalovací komory a jeden deflektor nad ohništěm. Model S3 W17 je užší a součástí výměníku jsou 2 nebo 3 ( nejsem si jistý, ale myslím, že 2) deflektory nad ohništěm. 50 m3 je velmi málo a pokud půjd edo prostoru z kamen 4 kW, obávám se, že z této místnosti budete mít kotelnu s teplotou 35°C ...... Řešením by bylo upustění asi poloviny tepla do okolních místností.
Petr vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

no image
Autor: Pet.Sc
15. 03. 2012, 18:33:03
Re: Re: Prity W17

Dobrý den,moc děkuji za odpověď . Sice nevím co je přesně deflektor,jakou má funkci a jestli jsou lepší dva,ale snad na funkci kamen to nemá výrazný vliv.Dále jsem se dočetl o ochlazovací smyčce,ale nevím o té nahřívaci. To budu muset asi s topenářem,že? Jsou na kamnech nějaké vývody na to určené?
A kamna budou v rohu místnosti a z každé strany jsou dveře do dalších místností. Chodba a kuchyň.
Děkuji za odpověď

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
16. 03. 2012, 07:13:47
Re: Re: Re: Prity W17

Deflektor je část kamen nad spalovací komorou. Je tam proto, aby spaliny nešly hned do komína, ale aby se ještě zdržely v ohništi a měly dostatek času na vyhoření . Nahřívací smyčka je propojení ohřáté vody odcházející z výměníku se zpátečkou. Přes ventil dochází k míchání zpátečky tak, aby na vstupu do kamen byla nastavená teplota. Topenář bude vědět.
petr vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.