Kamna s výměníkem Thorma Falun AQUA - výměník : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
27. 02. 2012, 07:50:30
Kamna s výměníkem Thorma Falun AQUA - výměník

Dobrý den. Mam patrovou chatu, v horním patře jsou dva radiátory, v přízemí jsou čtyři radiátory. V současnosti používám k topení plynový kotel. Příležitostně bych chtěl k přitápění použít krbová kamna s výměníkem napojená na stávající topnou soustavu. Vnitřní objem chaty je cca 160 m3 a chata je zateplena. Jsou krbová kamna THORMA FALUN AQUA vhodná do tohoto objektu a je jejich výkon dostatečný? Jaká je životnost výměníku a kolik pořípadě stojí jako náhradní díl? Jejich cena v provedení šedý plech se mi zdá příznivá. Rád bych viděl ja vypadají pod spodním krytem. Děkuji

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
27. 02. 2012, 07:51:37
Re: Kamna s výměníkem Thorma Falun AQUA - výměník

Dobrý den, děkuji za zájem o naše služby.

V otázce zapojení kamen s výměníkem a v otázce správného dimenzování výkonu doporučuji kontaktovat topenáře, který bude okruh instalovat.

Já osobně bych velmi důkladně zvážil možnost instalovat kamna bez výměníku a chatu vytápět pouze teplým vzduchem. Vyhnete se tím nutnosti elektrického produ.

Odhadem by 8 kW mělo stačit. Na životnost výměníku neumím odpovědět – odvíjí se od způsobu provozování – například agresivní dehet jej dokáže poškodit velmi rychle. Za cca 2 roky, kdy jsou kamna v prodeji ( od roku 2010) jsme nezaznamenali žádnou reklamaci na propálený výměník . Jeho cenu jako náhradního dílu odhaduji na 4–6 tisíc. Přesnou cenu neznám – ještě jsme jej neobjednávali a ani z fabriky mi na dotaz neodpověděli ( možná tu cenu nemají ještě zkalkulovanou). Pokud by cena výměníku byla nutnou podmínkou koupě kamen, dotlačil bych výrobce, aby mi to zkalkulovali.

Pod ohništěm je to stejné jako u modelu bez výměníku.

Přeji hezký den
Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.