Litinová kamna KOZA 7 - vlastnosti : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
07. 02. 2012, 07:43:06
Litinová kamna KOZA 7 - vlastnosti

Dobrý den, rád bych se vás zeptal na kr. kamna Koza K 7. Výhody litinových kamen jsou popsány na mnohých internetových stránkách. jak je to s účinností? v popisu se uvádí 63 procent… není to málo? přitom jsou schopna vytopit prostor až 200 m krychlových při 7kW (1kw na 20 metrů krychlových)…? Dále by mě zajímalo, uvádí se, že potřebují tah komínu 12 až 14 Pa, což je oproti ostatním krbovkám dost. náš komín je asi 11 m dlouhý a kominík říkal, že je v dobrém stavu a o tah nemusím mít strach. Tyto kamna se mi hodně zamlouvají, rád bych vytápěl dvě místnosti plus chodbu – kamna chci umístit doprostřed těchto prostorů. jen jsem někde četl, že teplo špatně proudí přes futra dveří do jiné místnosti??? Co na to říkáte a rád bych slyšel i vaše hodnocení těchto kamen – myslím, že poměr cena – kvalita je vynikající. děkuji za odpovědi…

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
07. 02. 2012, 07:43:31
Re: Litinová kamna KOZA 7 - vlastnosti

Dobrý den,
máte pravdu 63% je opravdu spíše horší než lepší. Nicméně ta cena tomu odpovídá.
M3 jsou pouze orientační pomocná veličina – podstatné jsou tepelné ztráty vytápěných místností. Kamna KOZA 7 mají jmenovitý výkon 7 kW – z toho je potřeba vycházet. Jedná se o sálavá kamna – pokud nemáte vysoké stropy, kde by se utvořil tepelný polštář, neměl by být problém vytopit i okolní místnosti. Pravda je ta, že u sálavých kamen má teplý vzduch malou kinetickou energii a tudíž se hůře promíchává se studenm vzduchem. Ale není to tak tragické, jak to na první pohled vypadá. Důležitější podle mne je větčí bezpeční vzdálenost od hořlkavých předmětů – min. 40 cm doboku a dozadu.

Přeji hezký den / Best regards


Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.