dotaz na kachlová kamna s výměníkem : diskuze

no image
Autor: Jan.Pe
31. 01. 2012, 12:48:22
dotaz na kachlová kamna s výměníkem

Dobrý den ,prosím spíše o radu či Vaše vyjádření k mému problému.V říjnu loňského roku jsem si nechali postavit kachlová kamna s výměníkem Burnet s připojením na rozvod topení.Firma zpracovala projekt a kamnář postavil,.Topenář připojil vložku na rozvod.Při prvním zatopeníunikal kouř okolo připojení trubek do sklepa i horem nad výměníkem,kde je umístněn pojistný ventil.Po našem upozornění nám kamnář sdělil,že se to děje jen zpočátku.Nutno ještě napsat ,že na projekt zpracoval výrobce kachlí,kamna postavil jimi doporučený kamnář,výměník připojil instalatér jiné firmy.Z našeho pohledu laika kamnář odvedl špatnou práci,protože kouř z topeniště neodchází jen do komína,ale i za topeniště kamen,kouří se kolem pojišťovacích ventilů.Asi před měsícem se okolo kachlů na zdi začali objevovat mapy,myslím že od unikajícího kouře.Děkuji za Vaší odpověd. Chtěli bychom kontakt na Všeho odborníka či znalce v tomto oboru a domluvit se na vyřešení našeho problému.Děkuji

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
31. 01. 2012, 14:03:12
Re: dotaz na kachlová kamna s výměníkem

Dobrý den,

děkujeme za zájem o naše sluřby.

Bohužel je to dost odborný dotaz, abychom odpověděli, kde se stala chyba. Není standardní, aby unikal kouř kolem napojení na kouřovody ani nad výměník. Mohla bych Vám doporučit nechat překontrolovat tah komína odbornou kominickou firmou.Pokud i komín bude v pořádku, obraťte se na firmu, která kamna zapojovala.
Barva použitá na povrchovou úpravu se při prvním zátopu vypaluje. V návodech se obecně doporučuje po zatopení postupně dosáhnout plného výkonu kamen a takto topit aspoň jednu hodinu. Během této doby je třeba místnost intenzivně větrat.

S pozdravem
Pařenicová jana
obchodní asistentka

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.