kamna s výměníkem : diskuze

no image
Autor: Jar.Le
05. 01. 2012, 10:20:43
kamna s výměníkem

Dobrý den,
mám zajem u Vás zakoupit na chalupu kamna s výměníkem s kouřovodem o průměru 130mm Prity S1 w10 s výměníkem-granit,topenář který bude zapojovat topení mě tvrdí že mám zakoupit
Nordica Termorosella plus že Prity jsou špatné.Prosím o radu jaké vybrat? Na chalupu jezdím zhruba 3 měsíce celkem.


Děkuji Jaroslav Lepič.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
05. 01. 2012, 12:39:10
Re: kamna s výměníkem

Dobrý den, pane Lepiči, co Vám mám na to říct .....

Tak, jak jste to napsal – o četnosti využívání chaty, tak mám zcela jasno, co bych koupil, ale to si nechám pro sebe. Volba je na Vás.

Krbová kamna firmy LA NORDICA jsou velmi kvalitní výrobky. Cena tomu odpovídá. Kamna Prity jsou jednoduchá kamna, ne se vším na nich souhlasím, ale opět : cena tomu odpovídá.

Pokud máte strach z kvality PRITY : v ČR se ročně prodá cca 3–4.000 ks kamen Prity . Pokud by byl problém s kvalitou, už by na trhu tato značka nebyla.

Protože u kamen Prity ( ale u LA NORDICA vlastně také) výměník tvoří spalovací komoru, je nutno správné dinezování kamen tak, aby byla provozována na horní výkonové hranici a také ( a to je podle mne ještě důležitější) se doporučuje instalovat nahřívací smyčku tak, aby bylo v kamnech zajištěno konstantní prostředí ( = konstantní teplota vratné vody). O nutnosti kvalitního suchého paliva nemluvě. A teké bych se snažil vyvarovat koupi kamen Prity, které nemají těsnění na dvířkách – je to plech na plech a kamna si podsávají vzduch. ( Model K1 W8 apod).

Ta volba je na Vás. Pokud nepotřebujete preciznost AUDI a budete mít okruh správně nastaven, nebál bych se značky Prity.
Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.