Kamna s teplovodním výměníkem do rodinného domu : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
02. 01. 2012, 11:17:29
Kamna s teplovodním výměníkem do rodinného domu

Dobrý den. Chtěl sem se zeptat. Mám rodinný domek na vesnici. Spodek 100 m2 + Pudní vestavba taky 100 m2. Takže 200 m2. Chci to vytápět krbovkama s výměníkem. A ted jaký?,??. Jsem absolutní laik. Nechám si poradit od profesionála. Co byste mně doporučil.?? A jsou lepší litinová nebo ocelová.??
Každá vaše rada přijde vhod. Děkuji a přeji příjemný rok 2012.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
02. 01. 2012, 11:18:31
Re: Kamna s teplovodním výměníkem do rodinného domu

Dobrý den, pro správný výběr krbových kamen je potřeba znát tepelné ztráty do prostoru a do radiátorů – doporučuji nejprve řešit s topenářem, ketrý Vám navrhne teplovodní okruh ( které prostory budete vytápět tělem kamen a které radiátory). Dle těchto informací vybírejte kamna tak, aby byla provozována na horní výkonové hranici = není vhodné koupit výkonná kamna a škrtit je na nízkém výkonu.

Kamna by neměla být jediným zdrojem tepla v objektu. Materiál plech nebo litinu bych moc neřešil – pokud se ke kamnům budete chovat slušně a budete mít správně nastaven teplovodní okruh, je předpoklad dlouhé životnosti .


Na 200 m2 – tedy cca 500m3 je potřeba odhadem výkon 20 až 25kW. Pokud máte nízkoenergetickou stavbu, tak pochopitelně méně.
Konečné slovo by měl mít topenář.

Přeji hezký den

Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.