Kamna HAAS+SOHN nezapojení teplovodního výměníku : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
01. 12. 2011, 10:30:55
Kamna HAAS+SOHN nezapojení teplovodního výměníku

Dobrý den ,prosím o zodpovězení mé otázky. Je možné topit v kamnech Haas sohn s tepelným výměníkem aniž by tento byl naplněný vodou a nebyl zapojen. Momentálně o zavedení vytápění neuvažuji ale v budoucnu 2–3 let po rekonstrukci chalupy by bylo účelné zapojit i radiátory. Neudělám špatně,nepokazím či nepoškodím jinak výměník když nyní zakoupím krbové kamna s výměníken a ten nebudu používat. Děkuji za odpověď

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
01. 12. 2011, 10:31:22
Re: Kamna HAAS+SOHN nezapojení teplovodního výměníku

Dobrý den,

Teplovodní výměník je součástí topeniště. Pokud by výměník nebyl napojen na odběr tepla, došlo by k jeho zničení. Ke kamnům s výměníkem od firmy HAAS+SOHN je možno dokoupit zaslepovací sadu. Výměník je v kamnech upevněn cca 16 šrouby. Po odšroubování šroubů je možno výměník s celou zadní stěnou odejmout a nahradit zaslepovací sadou a kamna provozovat bez napojení na teplovodní systém. Po čase je možno výměník opět nainstalovat. Nebo naopak, pokud koupíte kamna bez výměníku ( taková, která jsou v nabídce i v modifikaci s výměníkem), můžete později výměník dokoupit a doinstalovat. Zaslepovací sady a teplovodní výměníky naleznete v sekci Příslušenství k Haas+Sohn. Pokud uvažujete o zapojení výměníku za cca 2–3 roky, zvážil bych koupi kamen bez výměníku a výměník dokoupil až to bude aktuální.



Přeji hezký den / Best regards


Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.