Kamna - akumulace jednotlivých materiálů : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
20. 11. 2011, 20:50:52
Kamna - akumulace jednotlivých materiálů

Dobry den, rad bych se zeptal na Vas nazor ohledne materialu, ze ktereho jsou kamna vyrobena. Pokud srovnam litinu, keramiku a kámen ( mastek) , domnivam se, ze i ve stejnem poradi bude material lepe a lepe akumulovat teplo a tudiz delel hrat i kdyz se nebude topit. Z toho bych predpokladal, za nejlepsi volba je prave Mastek. Dale k temto konkretnim litinovým kamnům Jotul F 250 CB: Pokud konci jejich vyroba, zajimalo by mne, jak jsou dlouho k dispozici nahradni dily. Dekuji

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
20. 11. 2011, 20:51:27
Re: Kamna - akumulace jednotlivých materiálů

Dobrý den,
Ano mastek je ve stupnici tvrdosti kamenů na prvním místě = jedná se o nejměkší kámen. Bohužel tu akumulaci nemám odzkoušenu v praxi. Dle informací, které se ke mně dostaly, akumulace u mastku je asi 3 x větší než u žuly nebo kachlů. Keramika ve smyslu dlažby plní spíše funkci dekorační než akumulační.

U kamen JOTUL F 250 CB byla ukončena výroba v provedení šedý lak. Černý lak je i nadále ve standardní nabídce. A pokud by došlo i k ukončení výroby i v černém laku, náhradních dílů bych se neobával – je to bussines jako každý jiný. Ze zákona mají výrobci povinnost dodávat náhradní díly – nevím 5 nebo možná 10 let. Ale tím bych se moc nezaobíral.

Přeji hezký den

Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.