Kamna kouří při přikládání do místnosti : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
16. 11. 2011, 12:18:36
Kamna kouří při přikládání do místnosti

Dobry den, pred casem jsme od Vas zakoupili krbová kamna Thorma Kiruna II. S kamny jsme moc spokojeni, topi vyborne, oplach skla funguje skvele, takze je krasny vyhled na ohen a maji dobrou regulaci vykonu. Jedina chybicka je, ze pri prikladani vzdy zakouri do mistnosti. Urcita moznost jak se tomu vyhnout je, nechat temer vse vyhoret a pak tam prilozit. Ovsem kdyz je vice polinek, tak nez je tam stihnu naskladat, tak uz stejne zacne kour unikat do mistnosti. Pri prikladani vzdy otevru dvirka napred trochu, jak chytne ohen(zhave) tah, tak je otevru naplno, ale kour si stejne vybere cestu ven. Zkousel jsem to s plne otevrenym privodem vzduchu, plne zavrenym, s otevrenym oknem i se zavrenym. Vzdy vicemene se stejnym negativnim vysledkem. Komin je novy, nerezovy. Kamna jsou do nej pripojena kolmou rourou 40cm nahoru 90stupnove kolene 50cm pod mirnym sklonem nahoru a komin. Komin ma pracovni vysku cca 5m. Co muze byt spatne, nebo co muzu udelat jinak. Je to problem tohoto typu? Dekuji za jakykoliv tip, jak by to slo vyresit.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
16. 11. 2011, 12:19:40
Re: Kamna kouří při přikládání do místnosti

Dobrý den, tak, jak to popisujete bude zřejmě problém v tahu komína v kombinaci s konstrukcí kamen. 5 metrů je minimální výška = jste na spodní hranici použitelnosti komína . Uvedená krrbová kamna mají poměrně nízko deflektor a tím při nižším tahu komína může dojít k úniku kouře do místnosti. Pokud by kamna měla deflektor výše, spaliny by šly více nahoru. Nevím, jesltli jsem to správně popsal.
Možná by Vám pomohla změna zapojení – dát na kamna koleno 45° a pod tímto úhlem vést kouřovod. Zkuste to zkonzultovat s kominíkem stejně jako možnost, zda by Vám nepomohlo, pokud byste odstranili tu trubku 40 cm a dali koleno hned na kamna a snížili byste o 40 cm vstup do komína. ( nevím, zda zvýšení účinné výšky o 40 cm něco řeší). Další variantou je probloužení komína na střeše.

Přikládat vždy po vyhoření paliva ( na žhavé uhlíky).

Nevim, zda Vám byl můj názor něco platný…

Přeji hezký den

Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

no image
Autor: Kam.Pa
17. 11. 2011, 16:33:18
Re: Kamna kouří při přikládání do místnosti

Dobrý den, nevím jestli Vám pomohu s řešením problému, ale měl jsem stejný problém. Před 5 ti lety jsem koupil kamna ABX Tampere. Kamna jsem reklamoval, prvně chtěli změřit tah komína. To jsem udělal a tah byl mnohem větší než požaduje výrobce (10). Kamna přivezli nová, problém s přikládáním zůstal, výrobce nám zdělil, že kamna byly na zkušebně, tudíš problém bude někde v instalaci kamen a reklamací se nehodlá dál zabývat.Podle mně je problém ve vysokém topeništi astejně vysokých přikládacích dveřích.Problém jsem z velké části vyřešil montáží asi 7 cm vysokého límce na horní stranu přikládacího otvoru.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.