Krbová kamna do cca 100m3 : diskuze

no image
Autor: Fra.Be
14. 11. 2011, 22:08:49
Krbová kamna do cca 100m3

Dobrý den, chtěli bychom si pořídit krbová kamna do obyvacího pokoje, který je propojen s kuchyní. Jde nám vyloženě o pohodu (pokoukáníčko) a dotopení tohoto prostoru (v kuchyni nemám bohužel radiátor). Celkový prostor má cca 100m3 a hned vedle navazují dva menší pokoje po cca 30m3, ale to už se asi nepočítá.

Předpokládám tedy kamna do 5kW. Jen mi prosím vysvětlete rozdíli mezi ABX Polar 4, ABX Island 5 a ABX Pori 5.

Ještě podotknu, že k nim budu tahat ze sklepa externí přívod vzduchu (máme po zapnutí digesotře na patře menší podtlak) a pokud by to šlo, líbí se nám světle barevné kombinace.

Předem Vám děkuji za jakoukoliv informaci

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
15. 11. 2011, 08:03:49
Re:

Dobrý den, na vytopení prostoru 100 m3 je potřeba cca 5 kW výkonu. Pokud jsou místnosti vedle propojeny dveřmi ,neměl by být problém vytopit i okolní místnosti. Vybrali jste si kamna dvouplášťová, ketrá předávají teplo sáláním přes sklo a konvekcí ( prouděním). Větší krbová kamna než zmiňovaná bych nekupoval. Ještě bych k Vaší volbě přidal ABX ATLANTIK 5.

Srovnání modelů všeobecně – pro utvoření lepší představy: ABX POLAR 4, ARKTIS 4, KIRUNA 4, BALTIK 4, PORI 5, ISLAND 5, TARTU 5. Jedná se o krbová kamna s velmi podobnou ( nebo možná i stejnou) spalovací komorou = stejné parametry kamen. Liší se designem : POLAR 4 má oblé sklo a pícku nad ohništěm, ARKTIS 4 – oblé sklo a nad ohništěm kovovou mřížku ( = kamna jsou o něco málo nižší), BALTIK 4

  • sklo dělené ( = ze 3 kusů), nad ohništěm mřížka, KIRUNA 4 – sklo lomené ( = z 1 kusu), nad ohništěm pícka,

PORI 5 – oblá dvířka, ale rovné sklo, nad ohništěm pícka a horní deska vykrojená, ISLAND 5 – totožné s PORI 5, akorát horní deska není vykrojená, TARTU 5 – rovné sklo, nad ohništěm mřížka. Dalším drobnými rozdíly jsou ovládací prvky – tvar kličky a ovladačů vzduchu.

Světlé provedení mne napadá ABX POLAR 4 kachle gold, nebo pochopitelně všechny uvedené modely v pískovci.

Petr vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.