Kamna Thorma Merano - informace : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
01. 11. 2011, 09:28:47
Kamna Thorma Merano - informace

Dobrý den, vybírám vhodná menší krbová kamna . Budou sloužit jako hlavní zdroj vytápění (vedle elektrického topení) v bytě 1+1 (asi 36m2). Byt je chladný, rohový. Plánuju topit dřevem..Designově se mi z Vaší nabídky zamlouvá Thorma Merano a Milano II (černá). Mám několik otázek. 1) Předpokládám, že kryt varné desky má nejen Milano, ale i Merano, je to tak? 2) Myslíte, že výkon těchto kamen je odpovídající 2 místnostem a nebudou tedy poddimenzovány? 3) Plechová podložka, v případě Milana by stačila asi 60×70, u Merana raději 70×80, pokud to dobře počítám.. 4) Vývod do komína je poměrně vysoko, asi 200cm od země..Potřebuju na to nějakou speciální rouru? 5) Co z nezbytného příslušenství (vedle podložky, roury a kolena) k tomu budu ještě potřebovat? Případně, co bych k výběru a nákupu kamen ještě měla vědět? (Nějaká kamna v tomto bytě dříve již byla a topilo se v nich.) Děkuji moc za odpovědi.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
01. 11. 2011, 09:29:43
Re: Kamna Thorma Merano - informace

Dobrý den, děkujeme za zájem o námi nabízené výrobky.
Kryt varné plotny mají pouze kamna Thorma Milano II. Ostatní modely ( Merano nevyjímaje) kryt plotny nemají.
5 kW je de facto nejmenší výkon, s jakým se kamna vyrábějí. Na uvedený prostor by měly v pohodě stačit. Raději koupit menší kamna a provozovat je naplno, než velká škrtit na nízkém výkonu.
Plech by měl přesahovat kamna o min 10 cm dozadu a doboku a min 30 cm dopředu
Pokud koupíte kamna se zadním vývodem , potřebujete koleno , 2× 1 metr trubky ( zkrátit), koleno a růžici, případně zděř – pokud nemáte. Nevím, jak máte tah komína – pokud máte vysoký komín, dal bych koleno, trubku 0,25 s klapkou, trubku 1 metr, trubku 0.5 metru ( dle skutečné výšky – to by se dopočetlo přesně, jestli 1 nebo pouze 0.5 metru) koleno a zděř s růžicí.
Většinou zákazníci kupují ještě koš na dřevo a nářadí.

Pokud budete mít další dotazy, napište.

Přeji hezký den

Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.