ABX kamna Atrium 5 - vnější kouřovod : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
30. 10. 2011, 07:24:49
ABX kamna Atrium 5 - vnější kouřovod

Dobrý den, plánujeme koupi krbových kamen ABX Atrium 5, které budou instalovány do dřevostavby, která je nyní ve stádiu výstavby. Zajímá nás jaký průměr komínu a jakou délku máme k těmto kamnům zvolit. Komín bude nerez instalovaný vně domu. Děkuji za informace. S pozdravem

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
30. 10. 2011, 07:25:31
Re: ABX kamna Atrium 5 - vnější kouřovod

Dobrý den, děkujeme za zájem o námi nabízené výrobky.
Krbová kamna ABX Atrium budou správně pracovat při tahu komína 10–12 Pa. To odpovídá účinné výšce komína 5–6 metrů. Pokud budete mít komín vně domu ,stejně bude muset přesahovat střechu o tuším 0,5 metru. Nevím to úplně přesně, ale s tímto by si měla poradit odborná firma, která komína staví. Pro Vás je ještě odstatní i výška, ve které půjdete přes zeď ven.

Kamna Atrium mají horní i zadní vývod kouřovodu. Jedna možnost je zapojit kamna zadním vývodem jít rovnou přes zeď ven. Druhá varianta je udělat vstup ven ve výšce cca 150 cm. Obě možnosti mají své pro i proti. Pokud uděláte vstup ve výšce zadního kouřovodu, zvýšíte si účinnou výšku komína ( například, pokud máte bungalov, můžete s výškou mít problém) a kouřovod nebude vidět. Ale problém může nastat v okamžiku, kdy se po letech rozhodnete kamna vyměnit za jiná – byla by náhoda, pokud byste se trefili do stejné výšky kouřovodu. Průměr komína by měl stačit 150 mm, ale pokud do budoucna zvažujete stavbu krbu, dal bych minimálně 180 mm.

Je to na Vás.

U kamen ABX Atrium 5 upozorňuji na možný problém s termínem dodání. Pokud budete pro kamna rozhodnutý, doporučuji poslat objednávku co nejdříve – kamna zůstanou u nás a dodáme na požadovaný termín.

V případě dalších dotazů, napište.

Přeji hezký den

Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.