ABX kachlová kamna Karelie s výměníkem : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
21. 10. 2011, 06:58:04
ABX kachlová kamna Karelie s výměníkem

Dobrý den.Líbí se nám kachlová kamna s výměníkem Karelie ABX 10kW.Chtěli bychom kachlová kamna na vytápění plochy 120 m2. Stropy máme vysoké 2,20 m.Jaká kachlová kamna s výměníkem nám můžete doporučit? Mohlo by stačit i Karelie ABX,která jsme viděli i v 7 kW ?Děkuji za nabídku.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
21. 10. 2011, 06:59:09
Re: ABX kachlová kamna Karelie s výměníkem

Dobrý den, pokud zvažujete koupi kachlových kamen s teplovodním výměníkem , jejich instalaci by měl provádět topenář. Kamna je nutno dimenzovat s ohledem na celkové ztráty objektu ( vytápěných místností). U kamen s výměníkem jsou 2 parametry – výkon do místnosti ( vytápí tělo kamen) a výkon do výměníku ( topí do radiátorů). Je na topenáři, aby Vám řekl, jaké výkony potřebujete. Krbová kamna (a s výměníkem obzvlášť) je nutno provozovat na horní výkonové hranici. U většiny kamna s výměníkem je teplovodní výměník umístěn v ohništi. On sám je ochlazován studenou vodou vracející se z radiátorů a tím i on ochlazuje ohniště. Nízká teplota v ohništi má za důsledek nedokonalé spalování , snižování účinnosti a dehtování kamen. To je jeden z důvodů, proč kamna s výměníkem provozovat na plný výkon. I proto je nutno je správně dimenzovat.
Ve Vašem případě by kamna s výkonem 15 kW ODHADEM mohla vyhovovat. ABX Karelie s výměníkem mají v obou variantách přibližně stejné výkony ( 4+10 nebo 7+8), takže by mohla vyhovovat a je na tom, jak budete mít postavený teplovodní okruh. Výhodou kachlových kamen ABX KARELIE s výměníkem 10 kW je automatická regulace přívodu vzduchu a také možnost zapojení externího přívodu vzduchu ( CPV).

V případě dalších dotazů, neváhejte napsat.

Přeji hezký den / Best regards


Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.