Kamna Haas+sohn Bergamo mini - zapojení : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
19. 10. 2011, 06:42:22
Kamna Haas+sohn Bergamo mini - zapojení

Dobrý den, ve Vaší nabídce mě zaujaly kamna H+S Bergamo mini s béžovou dlažbou, které bych chtěla umístit do rohu jídelny cca 80 let starého dvoupodlažního domu. Dům je vytápěn plynovým topením s kotlem ve sklepě, ovšem zejména přechodná období bych chtěla řešit krbovými kamny na dřevo. Místnost je tři metry vysoká, komín je ve zmíněném rohu vpravo. Jaké další doplňky (roury, kolena, atd) budu ještě potřebovat, když chci, aby vyústění roury do komína bylo v bezpečné vzdálenosti od stropu? Přeji hezký večer a těším se na odpověď.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
19. 10. 2011, 06:42:58
Re: Kamna Haas+sohn Bergamo mini - zapojení

Dobrý den, děkujeme za námi nabízené výrobky.
Pokud vstup do komína budete teprve sekat, můžete s výšku vstupu zvoli dle Vašeho uvážení tak, aby kamna vypadala hezky ( já bych dal vstup cca 50–70 cm nad kamna ). Aby se nemusela zkracovat 0.5m trubka, udělal bych vstup přesně na trubku 0,5 metru – ale to je na Vás – jak se rozhodnete, tak to bude. Takto zapojená kamna neohrozí strop místnosti.
Takže budete potřebovat trubku nahoru dle uvážení, koleno 90°, případně koleno s čistícím otvorem, trubku vodorovně a zděř a růžici. Délku trubke neumím odhadnout – nevím, jak jsou kamna situována. Stejně tak neodhadnu, zda bude stačit koleno pevné, nebo budete potřebovat vstup vyosit kolenem stavitelným. Krbová kamna musí stát na nehořlavé podložce – plech, sklo, dlažba.

Minimálně 1 x ročně je potřeba pročistit spalinové cesty ( kouřovod) – proto buď odtáhnete kamna ze zděře ( o cca 7 cm) a kouřovod rozeberete, nebo koupíte koleno s čistícím otvorem.
Krbová kamna HAAS+SOHN BERGAMI MINI jsou skladem – dodání cca 3 pracovní dny, doprava je zdarma kamkoli po ČR.

V případě dalších dotazů, napište.
Přeji hezký den / Best regards

Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.