ABX kamna BALTIK 4 - kouřovod a srovnání obkladů : diskuze

no image
Autor: Vas dotaz
10. 09. 2011, 08:43:31
ABX kamna BALTIK 4 - kouřovod a srovnání obkladů

Zdravím, mám dotazy: 1/ jaký je rozdíl mezi serpentinitem a mastkem /z hlediska výhřevnosti i vzhledově/ 2/jakou nejbližší vzdálenost od nábytku byste doporučil 3/který typ kouřovodu byste osobně doporučil a proč Stavbyvedoucí chce ještě vědět, něco o připojení na komín /zapomněla jsem přesnou formulaci/, ale mluvil o 45 nebo 90 stupních ?? Předem děkuji

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

admin
Autor: admin
10. 09. 2011, 08:45:54
Re: ABX kamna BALTIK 4 - kouřovod a srovnání obkladů

Dobrý den, děkuji za dotaz.
Mastek a serpentinit jsou svými vlastnostmi a barvou velmi podobné přírodní kameny. Výborně akumulují teplo. Liší se lokalitou výskytu. Serpentinit je nejvíce z oblasti Itálie. Mastek se těží hlavně na severu ( Finsko), ale už jsem se setkal i s ruským nebo brazilským mastkem. Serpentinit má jednolitejší strukturu. Mastek má na sebě „fleky“ a liší se také více v odstínech.
1. akumulace je podobná, serpentinit má stejnou skrtukturu, mastek se světlejšími flreky – někomu se to líbí, jinému ne.
2 u dvouplášťových kamen hovoří norma o minimálně 20 cm od hořlavých předmětů
3. pro krbová kamna doporučuji vývod 90° ( u krbových vložek se volí 45°) . Výhodou zadního kouřovodu je to, že není vidět trubka a nesnižujete si tah komína kolenem. Výhodou horního kouřovodu je jeho univerzálnost v případě, že se rozhodnete časem kamna vyměnit za jiná ( málokdy se trefíte zadním kouřovodem na stejnou kótu).

Přeji hezký den

Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.