Re: Re: Re: Re: Thorma Gent : diskuze

no image
Autor: Tereza Linhartová
08. 09. 2011, 20:19:18
Re: Re: Re: Re: Thorma Gent

Dobrý den, tak změna a potřebuji poradit…Nakonec jsme zjistili, že jsme omezeni na kamna o průměru kouřovodu 130 mm (odmítám si nechat opět rozsekat byt), nejraději bychom s horním vývodem, ale žádná nejspíše nesplňují má očekávání (šíře větší než 400 mm a dostatečné „okno“), takže řešíme kamna HAAS+SOHN KAUNAS LUX hnědý. Moje otázka: Jak daleko ode zdi musí být postaveny (vzhledem ke kolenu) a popřípadě jak dlouhou trubku, aby to dosáhlo do středu kouřovodu, který je ve výšce 2 metry od dlažby.
Předem moc děkuji za každou pomoc a doufám, že již brzy pošleme objednávku – momentálně to vypadá, že je zima na krku :-)

Krásný den!
 Tereza

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

admin
Autor: admin
09. 09. 2011, 05:35:03
Re: Re: Re: Re: Re: Thorma Gent

Dobrý den,
pokud kamna zapojíte 2 koleny, dostanete se cca 35–40 cm od stěny. Pokud k zapojení použijete koleno 90°, trubku 1 metr a koleno 90°, dostanete se )u kamen se středem zadního kouřovodu na kótě 683 mm) na střed vstuu do komína do výšky 198,3 cm. Podle mně byto mělo jít takto zapojt bez nutnosti další trubky.
Mimochodel – KAUNAS LUX je podle mně výborná volba – hezká kamna za vynikající cenu ( doprodej modelu).
Petr vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.