Granada : diskuze

no image
Autor: Ivana Dachary
28. 08. 2011, 10:04:23
Granada

Dobrý den,
uvažuji o koupi kamen s teplovodním výměníkem. Podle propočtu výkonu na vašich stránkách mi vyšel výkon 4,5 kW do vzduchu a 6,8 kW do vody. (Cca 110 m3 teplovzdušné vytápění, 250 m3 teplovodní.)
Váhám mezi kamny Haas and Sohn Plus 8, příp. 11 a Romotop Granada. Můžete prosím sdělit váš názor na tato kamna, jejich kvalitu a výkon? Esteticky vítězí Granada, ale u nich mám jedno dilema: dá se v nich topit i dřevěnými briketami? Používám kvalitní brikety od fy Biomac. V popisech Granady se mluví jen o dřevu. Vaše informace by mi moc pomohly.
Děkuji předem za odpověď.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

admin
Autor: admin
29. 08. 2011, 05:11:04
Re: Granada

Dobrý den, děkujeme za zájem o naše služby. Před nákupem kamen doporučuji kontaktovat topenářsku firmu, která Vám doporučí vhodné výkony kamen vzhledem ke skutečným tepelným ztrátám objektu. Aby kamna správně pracovala, je potřeba je provozovat na horní výkonové hranici. Škrcení na nízkém výkonu má za důsledek špinění skla a dehtování. Pokud se týká kvality zpracování – přijdou mi Haas+sohn a Romotop na stejné úrovni. U značky Romotop bych vyzveld design ( klička u dveří), u Haasu zase nižší cenu .

Ale opravdu : výběr bych začal od tepelných ztrát objektu.
Petr vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.