Re: Teplovodni kamna : diskuze

no image
Autor: admin
08. 07. 2011, 06:38:41
Re: Teplovodni kamna

Dobrý den,
pane Kaprhale, děkuji za dotaz (a důvěru).

Při výběru vhodých krbových kamen s výměníkem doporučuji začít požadovaným výkonem. Modely, které jste napsal se svým rozsahem velmi liší. Nejprve bych doporučil pozvat na místo topenáře a on Vám sdělí, jaké výkony otřebujete do místnosti a do výměníku. V případě, že se jedná o zateplenou nemovitost, doporučil bych se dívat spíše po krbových kamnech s externím přívodem vzduchu ( CPV).
Teprve po těchto informacích bych se díval po konkrétních modelech, nebo výrobcích – můžeme zkusit vybrat společně.
Přeji hezký den
Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

no image
Autor: Jan Kaprhál
08. 07. 2011, 08:35:14
Re: Re: Teplovodni kamna

Ano, lisi se, ale to jen proto, ze nabidka na trhu je v tomto segmentu relativne uzka:-) Kdybych mel totiz vybirat pouze z kamen, ktera maji vykon 6,5kW do vody (coz je nformace od topenare) a co nejnizsi vykon do vzduchu (take informace od topenare), moc by jich nebylo, resp. opet bych mel rozptyl a to prave v tom vykonu do vzduchu.
Ve vyse zminenych kamnech je vykon do vody v rozmezi 6–8kw a ano, rel. velky rozptyl ve vykonu do vzduchu: 3–6,4kw (a to u Komfortu 21 ani nevim kolik to tedy je, protoze jeden zdroj uvadi 6/4 a druhy 7/3 a to de facto na jednech strankach:-( )
V kamnech nebudu topit pravidelne ci kazdodenne a pocitam, ze vykonem do vzduchu budu mistnost (cca 130m3) pretapet, protoze podlahovka nestihne za dobu topeni (v radu hodin) pruzne reagovat s nizit vykon tak, aby se ty dva zdroje doplnovaly a nejely zbytecne „pres“. Proto co nejnizsi vykon.A mam-li hledat tedy co nejbliz k 6,5 a co nejnizsi, vychazeji mi tam drazsi ABX Island a Pori (6/4) nebo naopak levny a malo ucinny bulharsky Hit 2 B,Elegant B, Lux 2 B, Stilo Max B (vse vykon 6,5/3,5 a cena 9–10k) nebo onen Komfort 21 KXL b s vykonem 6/4 (7/3).
Nevim jakou vahu ma mit pri mem rozhodovani ona ucinnost, nevim jakou maji takova kamna zivotnost a jestli se vyplati uvazovat o koupi drazsich nebo koupit levna a po par letech koupit zase jina (jsou to kamna, postavi se a hreji). Je mi jasne, ze rozhodnuti ucinim ja, jen se snazim dopatrat informaci, ktere ja sam nemam.
 Dekuji

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

admin
Autor: admin
12. 07. 2011, 11:32:17
Re: Re: Re: Teplovodni kamna

Omlouvám se za prodlevu v komunikaci.

Aby kamna správně pracovala, potřebujete, aby byla provozována na horní výkonové hranici. Pokud koupíte velká kamna a budete je škrtit na nízkém výkonu, budou mj. dehtovat a to se z čištění skla potom zblázníte … Ale to jsou informace, které předpokládám, že máte.

Pro Váš zamýšlený provoz bych si s účinností moc hlavu nedělal…

Zkuste se podívat na model THORMA FALUN AQUA šedý – výkon 4+4 kW a cena přijatelná. Vím, že to není 6.5 kW, ale za podívání ta kamna stojí. Navíc mají externí přívod spalovacího vzduchu, což je u plastových oken výhoda ( pokud je vzduch přiveden).
Petr vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.