Krbová kamna s výměníkem Prity WD W15 : diskuze

no image
Autor: Vas dotaz
26. 05. 2011, 06:54:03
Krbová kamna s výměníkem Prity WD W15

Dobrý den. 1. Všiml jsem si že tato kamna mají pouze jednu regulaci vzduchu. Jakou nevýhodu to představuje? Většinou mají kamna dvě regulace. 2. Jak se počítá výkon kamen? Záleží přeci na množství a typu paliva a rychlosti spalování. 3. Chtěl bych vodu z výměníku použít k radiátorovému vytápění dvou místností ve stejném patře o celkové ploše asi 30m2. Je výkon výměníku k tomu vhodný? Je zapotřebí čerpadlo a/nebo zásobník vody? 4. Jaké trubky doporučujete z výměníku vést a kudy? Dají se vést podlahou/stěnami? Je zapotřebí jejich dodatečná izolace? 5. Pokud se trubky dají vést podlahou, daly by se použít i jako podlahové vytápění části podlahy?Děkuji za odpověď a přeji hezký den,

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

admin
Autor: admin
26. 05. 2011, 06:57:58
Re: Krbová kamna s výměníkem Prity WD W15

Dobrý den, děkujeme za zájem o naše služby.

Krbová kamna Prity mají pouze regulaci primárního vzduchu ( vzduch pod rošt). Sekundární vzduch, který slouží pro oplach skla a kterým zároveň regulujete intenzitu topení nemá ovladač a reguluje se klapkou na kouřovodu. Nevýhodu je horší regulace výkonu, ale na druhou stranu výhodou je to, že není možno jej úplně zavřít ( tím by se začalo špinit sklo).

V otázce dimenzování výkonu kamen a způsobu zapojení doporučuji kontaktovat topenářskou firmu, která bude instalaci okruhu provádět. Na plochu 30m2 tj cca70 m3 je potřeba odhadem výkon 4 kW do výměníku.

Přeji hezký den

Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.