Kamna OLYMBERYL - informace o ovládání vzduchů : diskuze

no image
Autor: Vas dotaz
29. 11. 2010, 08:17:45
Kamna OLYMBERYL - informace o ovládání vzduchů

Dobrý den,
již přes rok jsem majitelem těchto kamen, které jsem zakoupil u Vás a jsem velice spokojen avšak ani po roce mi není jasné princip primárního a sekundárního vzduchu , nemáte někde vysvětlení k čemu o vlastně slouží a jak to nejefektivněji využívat.

Kamna až na malé detaily jsou perfektní udávám třeba malé dodělej si sám s napasováním nožiček a zadního nátrubku na tělo kamen při instalaci jelikož nepasovali šrouby,ale to jsou takové dětské nemoci dokonce jsem s nimi více spokojen než s kamny Jotul které jsem doposud vlastnil ani ne z důvodu vytápěcích vlastností což se nedá porovnávat ale z důvodu paradoxně kvality . Nebudete mi věřit ale na Jotulkách mi hned po nakoupení kamen zlobil popelník který byl "do vrtule "ohřevem se ještě více skroutil a zasekával se o zadní šroub. To bylo obzváště příjemné v případě plného popelníku a 10 minutového lomcování až do vysypání půl popelníku do obýváku.
Potom nám praskla dřevěná klička na otevírání dvířek asi po roce a pořád vylézal kolík pantu dveří, takže jednou za čas sem to musel zaklepat nazpět no hrůza kvalita jen z reklamy.

Trochu bych ještě kritizoval u Olymerylů průtok vzduchu při naprostém uzavření kamen , zdá se mi že spodní klapka úplně dobře netěsní a kamna hoří víc než by musela i po uzavření .
Dále pak praskl na obou stranách šamot,ale nevidím to kriticky jelikož šamot je křehký a řekl bych ře praskne časem všude.
Jinak jsem skutečně spokojen vytápím snima celý byt asi 95M čverečnich,ale způsobem otev

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

admin
Autor: admin
29. 11. 2010, 08:18:28
Re: Kamna OLYMBERYL - informace o ovládání vzduchů

Dobrý den,děkuji za informace.
Omlouvám se, pokud tyto informace nejsou v návodu uvedeny ( předpokládám, že nejsou ,protože ten návod je nic moc …)
Primární vzduch – ovládaný kolečkem v oblasti popelníku. Používá se pouze pro rozhoření paliva a při přikládání. Za provozu – topení dřevem, kdy už palivo hoří stabilním plamenem by měl být uzavřen. Pokud i za stabilního provozu necháte primární vzduch otevřený, efekt je ten, že Vám palivo vyhoří příliš rychle v důsledku velkého množství vzduchu ( kyslíku) v palivu.
Pokud topíte uhelnýma briketama, tak by měl být za provozu otevřen na 50% .

A sekundárním vzduchem – táhlo nad sklem – se reguluje intenzita hoření ( výkon) – ale tento vzduch i oplachuje sklo, proto je doporučeno nechat jej otevřený = dimenzovat kamna tak, aby po většinu času topila naplno. Pokud potřebujete snížit výkon, přivřete vzduch, ale je nutno počítat s tím, že se sklo zašpiní.

V případě, že se Vám zdá, že kamna při zavřeném vzduchu topí víc než by měla, doporučuji snížit tah komína na komínové plaě ( pokud máte instalovány trubku s klapkou).

V případě dalších dotazů, napište.

Přeji hezký den


Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.