Jaká krbová kamna do RD? : diskuze

no image
Autor: MartinRudolf
10. 08. 2010, 17:17:30
Jaká krbová kamna do RD?

Dobrý den, rád bych Vás požádal o radu. Chci pořídit krbová kamna s výměníkem na vytápění RD. Jedná se starý nezateplený RD (cca 430m3) s novými plast.okny a ustředním topením na plynový kotel. Radiatory dávají dohromady odběr cca 20kW. Od krbových kamen očekávám vytápění všech techto radiatorů a ohřev teplé vody s tím, že při velkých mrazech kdy jejich výkon nebude stačit jim „pomůže“ plynový kotel. Ptám se tedy jaká kamna použít a o jakém výkonu. Teším se na Váš názor a na doporučení třeba i jiných značek. Můj tip jsou Prity WD W24. Velice Vám děkuji za odpověd a přeji hezký den s pozdravem Rudolf

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

admin
Autor: admin
11. 08. 2010, 06:57:55
Re: Jaká krbová kamna do RD?

Dobrý den, děkuji za zájem o naše služby.

Dimenzování kamen bych svěřil topenáři, ketrý bude instalaci provádět – ponese garanci správného dimenzování výkonů do místnosti i do výměníku.

Předpokládám, že plastová okna výrazně zlepší tepelné ztráty objektu a že už nebude potřeba 20 kW – nebo těch 20 kW je po výměně oken?

Pokud budete znát požadované výkony, s výběrem kamen Vám rád pomohu.
V případě, že Vám bude stačit menší výkon, zvážil bych nákup kamen s možností externího přívodu vzduchu tak, aby nedocházelo ke spalování kyslíku z místnosti.

Petr vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.