Krbová kamna ABX STAR - málo topí : diskuze

no image
Autor: Vas dotaz
19. 04. 2010, 07:28:55
Krbová kamna ABX STAR - málo topí

Dobrý den,loni jsem u Vás koupil krbová kamna ABX Star 3002 černé matové barvy.Připojil jsem je rovnou do komína,pochopitelně většina tepla odchází do komína ven,takže jsem sháněl na netu něco jako teplovzdušný výměník..rád bych se zeptal ,zda něco takového vyrábíte..mám představu,že bych na vývod z kamen přidělal koleno 90°potom nějaký výměník,tak aby aspoň to teplo částečně zůstávalo v místnosti a na ten výměník koleno 45°do komína,myslíte že by se to dalo u Vás zkombinovat?Díky za odpověď

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

admin
Autor: admin
19. 04. 2010, 07:29:46
Re: Krbová kamna ABX STAR - málo topí

Dobrý den,

Krbová kamna ABX STAR mají účinnost cca 78% – teplota spalin na výstupu je cca 280°C. Je ovšem potřeba dodržet požadovaný tah komína, kamna seřídit a používat doporučená paliva.

V případě, že kamna nedávají deklarovaný výkon (5kW), doporučuji nechat zkontrolovat tah komína, případně nainstalovat na kouřovod klapku a na této klapce snížit tah komína. Pokud by i v případě , že budete mít tah komína 10Pa kamna netopila na uvedený výkon, doporučuji kamna reklamovat.

Teplovzdušné výměníky existují, ovšem vzhledem k tomu, že teplota spalin na výstupu z moderních kamen je cca 250–300°C, není jejich využití efektivní. Mj i proto nebo hlavně proto je nemáme v nabídce ( hrozí riziko kondenzování spalin ve výměníku nebo následně v kouřovodu).

V případě dalších dotazů, napište.
Přeji hezký den



Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.