Litinová kamna Olymberyl nebo Princess : diskuze

no image
Autor: Vas dotaz
06. 01. 2010, 08:42:04
Litinová kamna Olymberyl nebo Princess

Dobrý den, mám ještě dotaz na kamna Musgraves PRINCESS zajímalo by mne jak je u tohoto typu řešen sekundární a terciární přísun vzduchu. V popisu je psáno, že je řízen automaticky. Nedovedu si to vůbec představit. Znamená to, že to nelze nijak ovlivnit? Popis se také u typu MUSGRAVES PRINCESS nezmiňuje o šamotovém topeništi a přitom připouští topit hnědouhelnými briketami. Mají tedy topeniště se šamotem nebo jak je to vyřešeno s uhelnými briketami?
Doufám, že mé dotazy vám nevadí. Chci totiž koupit 2 ks kamen a rád bych o nich věděl maximum než se rozhodnu. Váhám mezi OLYMBERYL OBFN 332 a MUSGRAVES PRINCESS. Případně mi s výběrem poraďte.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

admin
Autor: admin
06. 01. 2010, 08:46:10
Re: Litinová kamna Olymberyl nebo Princess

Dobrý den, u kamen PRINCESS doporučuji vytisknout a prostudovat technický list ( návod), který je v detailu výrobku. Sekundární vzduch je přisávám automaticky na základě podtahu kamen ( proto je nutností kouřová klapka, kterou je možno přisávyný vzduch ovlivnit). Princess nemají v ohništi šamot – jedná se o celolitinová krbová kamna. Hnědouhelné brikety ( nikoli kusové uhlí) je možno spalovat – Princess mají otočný rošt. Záruka 2 roky, pokud instalaci provede odborná firma, prodlužuje se záruka na 5 let.

Olymberyl jsou tvožena ocelovým svařencem, rošt a spodek ohniště je litinový, zbytek spalovací komory je vyložen šamotem. Plášť je litinový. Záruka na plášť 12 let , na zbytek 2 roky.
Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.