Vytápění starého RD : diskuze

no image
Autor: JN
07. 08. 2009, 11:15:32
Vytápění starého RD

Dobrý den. Chtěl bych použít krbová kamna s výměníkem k vytápění starého rodinného domu v kombinaci s plynovým topením. Má představa je tato – plynem temperovat přes den na 15–18°C a po návratu ze zaměstnání dotopit krbovkami s možností případného použítí krbovek jako hlavního zdroje tepla. Jedná se o 4 místnosti cca. 5×4 m výška stropů 2,8m. Nevím jaký zvolit typ a výkon krbových kamen s výměníkem. Nebo něco úplně jiného? A ještě jedna otázka, jak je to z prašností při provozu kamen a manipulaci. Prach, popel atd. Kamna by byla umístěna asi v obývacím pokoji nebo kuchyni. Mám z toho trochu strach… Předem děkuji

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

admin
Autor: admin
09. 08. 2009, 07:20:08
Re: Vytápění starého RD

Dobrý den, děkuji za dotaz.
V otázce dimenzování výkonu bych na Vašem místě kontaktoval topenáře, který bude okruh instalovat. Měl by na základě skutečných tepelných ztrát rozhodnout o tom, jaké výkony do místnosti a do výměníku budete potřebovat.
Prašnost v místnosti se z velké části odvíjí od toho, co uživatel v místnsoti provádí a jak má kamna a komína seřízena. Z popela bych strach neměl ( pokud popelník neponesete vysypat za průvanu apod. ( stačí vysypat jednou za 2–3 dny – pokud budete mít kvalitní palivo).
V případě, že budete mít kamna a komín správně seřízena, nemělo by se stávat, že budou při přikládání kouřit do místnosti ( za použití návodu k obsluze).
Petr vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.