Dotaz : diskuze

no image
Autor: drápalík
15. 05. 2009, 18:37:29
Dotaz

Dobrý den, prosím o radu. Buduji novostavbu RD, ve kterém bude jako hlavní zdroj pro podlahové vytápění tepelné čerpadlo. Jako pomocný zdroj bych chtěl krbovou vložku s výměníkem cca 12kw (z toho okolo 70% do vody) Jakou byste mi doporučil? Jedná se jen o rezervní dotápění. Mnohokrát děkuji za odpověď.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

admin
Autor: admin
16. 05. 2009, 19:08:03
Re: Dotaz

Dobrý den, děkujeme za zájem o naše služby.

Pokud bych byl na Vašem místě, důrazně bych zvážil možnost instalace vložky bez teplovodního výměníku tak, aby nebyla závislá na přívodu elektrického proudu.

Pokud byste chtěli s výměníkem, jako vhodná mi přijde například vložka MAJA 12 kW.

Petr vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

no image
Autor: drápalík
17. 05. 2009, 01:38:55
Re: Re: Dotaz

Dobrý den. Mnohokrát děkuji za odpověď. Prosím o vysvětlení proč volit vložku bez tepl. výměníku, jedná se pouze o obavu ze závislosti na el. proudu (pravděbodobně pro čerpadlo výměníku..??)Děkuji a ještě prosím o radu zda volit s dochlazovací smyčkou či nikoli. Moc díky s pozdravem ,,drápalík"

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

admin
Autor: admin
17. 05. 2009, 05:09:33
Re: Re: Re: Dotaz

Záleží, jak moc chcete vložkou topit – pokud máte představu pouze omezeně – třeba o víkendech, přijde mi jednodušší topení bez výměníku. Aby se okruh správně rozeběhl, je potřeba topit naplno ( pokud budete topit málo, může se Vám rosit výměník ( koroze apod).
Ale pochopitelně vložky a kamna s výměníkem se prodávají a předpokládám, že lidi jsou s jejich provozem spokojeni. Pokud s topením v kamnech nemáte zkušenost, zkuste se poptat někoho, kdo topí kamny s výměníkem, jaké má zkušenosti. Jenom jsem chtěl, než něco koupíte a nainstalujete, abyste se nad tím zamyslel.

Existuje i varianta, že koupíte kamna HAAS+SOHN bez výměníku ( ale taková, ketrá se vyrábějí i s výměníkem), vyzkoušíte jejich provoz a třeba po roce, dvou výměník dokoupíte a doinstalujete. ( a pokud by vám topení s výměníkem nevyhovovalo, zase výměník vyjmete). Ale to už jsem možná překombinoval.....
Petr vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.