Re: Kamna pro NED/PD : diskuze

no image
Autor: admin
14. 05. 2009, 06:11:05
Re: Kamna pro NED/PD

Dobrý den, děkuji za zájem o naše služby.

Pro Vaše účely bych důrazně doporučil kamna s možností externího přívodu vzduchu ( aby se nespaloval vzduc hz místnosti. Výkon by měl být malý ( tak, aby se kamna neškrtila na nízkém výkonu). Mrkněte prosím na kamna ABX s indexem 4 nebo 4 (např. Polar 4 atd.). Nevím, kolik do toho chcete dát peněz – další ( ale o hodně dražší ) variantou jsou designovky od firmy NORDICA ( Plasma apod)
Pokud byste si něčím nebyla jista, napište.
Petr vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

no image
Autor: zuzka.sramkova
14. 05. 2009, 15:24:27
Re: Re: Kamna pro NED/PD

Dobrý den,

takže jste se trefil přesně do kamen, které jsme včera s manželem vybrali:) S investicí je to tak – snažíme se snížit náklady na minimum, pořídit ale něco levného, co (byť jen možná) nebude v domě fungovat nechceme. Dalším adeptem byla kamna od firmy Morso. Nenašla jsem nikde servis na kamna od Nordicy, zatímco MORSO ano, to je podle mě taky důležité. Externí dovzdušňování mají kamna mnoha dalších firem, neuvádějí ale těsnost dvířek a naopak mnohdy uváděné rozpětí 10 kW mezi maximálním a minimálním výkonem ve mě vzbuzuje nedůvěru ve smyslu, že v nějakém tom středu ty kamna zákonitě netopí, jak mají (vysoké množství zplodin, špatná hořlavost, začouzená skla, apod.). Nebo se pletu? Moc děkuju zaodpověď!
Zuzka Šrámková

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

admin
Autor: admin
17. 05. 2009, 05:14:22
Re: Re: Re: Kamna pro NED/PD

Omlouvám se za pozdní odpověď.

Se servisem bych si moc hlavu nedělal. Je zajištěn u všech značek. Výrobce je povinen dodávat náhradní díly po dobu 5 nebo 10 let ( nevybavuji si přesně) od ukončení výroby daného modelu.

S tím rozpětím výkonu máte samozřejmě pravdu. Kamna je vhodné provozovat na jmenovitém výkonu. Pokud výrobce uvádí rozpětí výkonů, tak počítejte, že nejlepší účinnost a parametry jsou cca na hodnotě 70% maximálního výkonu. Při škrcení na nízkém výkonu dochází k dehtování kamen, špinění skla, snižování účinnosti apod.
Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.