Krbová kamna - výběr, výměník, komín : diskuze

no image
Autor: Vas dotaz
05. 05. 2008, 05:50:37
Krbová kamna - výběr, výměník, komín

Ráda bych si koupila kachlová krbová kamna,ale nevím jak vysoký musí být komín, jak mají být široké kouřovody a jestli by ty kamna utáhla vytopení celého rodinného domku o šesti místnostech a příslušenství. Jestli se dá napojit krbová kamna na ustřední topení. Ten komín musí mít nějakou speciální vložku? Kdyby jste mi mohli trochu přiblížit ty parametry. Děkuji za odpověď.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

admin
Autor: admin
05. 05. 2008, 06:00:40
Re: Krbová kamna - výběr, výměník, komín

Dobrý den, děkuji za dotaz.

Tahu 10 až 12 Pa odpovídá účinná výška komína cca 4.5 až 5,5 metru od výstupu z kamen při stejném průměru komína jako je vývod z kamen. Pokud je výška kouřovodu menší, doporučuji kontaktovat kominíka, který změří tah komína. V případě, že je průměr komína větší než vývod z kamen, stačí komín a menší výšce. I v takovémto případě doporučuji kontaktovat kominíka.



Pokud se týká vytopení domu, je nutno vycházet z tepelných ztrát objektu a dle toho dimenzovat kamna. Nebo je možno to odhadnout z vytápěné plochy.

Pokud zvolíte kamna ( nebo krb) s výměníkem, je nutno je napojit na radiátory – tuto problematiku doporučuji svěřit topenářské firmě.



Komín nemusí být vyvložkovaný, ale budete potřebovat revizi komína ( od kominíka).
V případě dalších dotazů, napište.
Přeji hezký den
Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.