Krbová kamna s výměníkem - provoz bez radiátorů : diskuze

no image
Autor: vas dotaz
18. 02. 2008, 09:49:13
Krbová kamna s výměníkem - provoz bez radiátorů

Zajímalo by mě, jestli kdybych koupila kamna s výměníkem, musím ihned vybudovat ústření topení, nebo zda se dá chvíli používat pouze na lokální vytápění, nežli bude rozvod ústř. topení zhotoven. Předem děkuji za odpověď

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

admin
Autor: admin
18. 02. 2008, 09:50:39
Re: Krbová kamna s výměníkem - provoz bez radiátorů

Dobrý den, děkuji za dotaz.
Ve většině případů ( kamna ABX, Haas+Sohn, LA NORDICA) je teplovodní výměník součástí topeniště. Pokud by výměník nebyl napojen na odběr tepla, došlo by k jeho zničení. Ke kamnům s výměníkem od firmy HAAS+SOHN je možno dokoupit zaslepovací sadu. Výměník je v kamnech upevněn cca 16 šrouby. Po odšroubování šroubů je možno výměník s celou zadní stěnou odejmout a nahradit zaslepovací sadou a kamna provozovat bez napojení na teplovodní systém. Po čase je možno výměník opět nainstalovat. Nebo naopak, pokud koupíte kamna bez výměníku ( taková, která jsou v nabídce i v modifikaci s výměníkem), můžete později výměník dokoupit a doinstalovat. Zaslepovací sady a teplovodní výměníky naleznete v sekci Příslušenství k Haas+Sohn.

Přeji hezký den
Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.