ABX Sporák "C" s troubou - hoření : diskuze

no image
Autor: vas dotaz
05. 02. 2008, 07:35:28
ABX Sporák "C" s troubou - hoření

Dobrý den, zajímalo by mne jak dlouho vydrží oheň v těchto kamnech hořet pokud se plně naloží bez dalšího přikládání (například v noci) děkuji

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

admin
Autor: admin
05. 02. 2008, 07:39:58
Re: ABX Sporák "C" s troubou - hoření

Dobrý den, posílám referenci od zákazníka, kterému jsme dodali sporák s troubou ( s litinovýma plotnama, ale vlastnosti by měl mít stejné jako se sklokeramikou)

Do sporáku se dají koupit plechy od tescomy, ale pozor, nevím proč, ale rozměr plechu uváděný na obale je vnitřní rozměr plechu. To mi teda hlava nebere. Takže nejdříve jsme koupili plech 22×38 a ten tam samozřejmě nevešel. Tak jsme museli koupit menší (17×30). Jsou běžně k dostání. Jinak do té trouby v pohodě vleze velká oválná skleněná zapékací miska a dají se koupit i menší pekáčky.
Se sporákem jsem strašně spokojená, je to takový hybrid krbovky x sporák. Má výbornou výhřevnost. Při vaření je u něj teda větší teplo, než u toho našeho původního, hlavně z přední části od dvířek více sálá. Krásně jde vidět do trouby i do topeniště. Uvařit se na něm dá v pohodě, tři, čtyři hrnce tam nacpu i když máme připojený horní vývod kouřovodu. Hřejou nejen plotýnky, ale i litinový obal, zadní plotýnka trochu míň (na var to stačí). Už mám upečené i cukroví.
Manžel nejdříve když to viděl, tak nevěřil. Hlavně prohlížel vnitřek a bylo mu divné, že oheň nejde přímo na plotýnky. Sporák má vynikající tah. Vypadá to, jako kdyby měl dmychadlo. Stačí dát kousek podpalovače, na to polínka průměr 5cm a za chvíli už hoří naplno. Žádné třísky. Když večer v 22:00 přiložím, v 5:00 rádo se rozhrábnou zbytky popela a za chvíli už je teploučko. Dvě místnosti, asi 50m3, vytopí bez problémů.

Snad Vám to pomůže v rozhodování.
Přeji hezký den

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.