Volba kamen na chatu o prostoru 110 m3 : diskuze

no image
Autor: vas dotaz
16. 12. 2007, 07:03:11
Volba kamen na chatu o prostoru 110 m3

Dobrý den, sháním kamna do světnice starého kamenného domu, která je velmi chladná. Byly by tyto vhodné? Místnost je velká cca 110 m3. Jedná se o chalupu, kam se jezdí hlavně na víkendy, měla by se jimi tedy místnost vytopit velmi rychle. Jde mi hlavně o zimní období, když je mráz, aby se nevytápělo celý den. Mám také obavy z velkých dvířek. Koupili jsme již malá kamna (Petry) s velkými prosklenými dvířky, ale při každém přiložení, ač se snažíme otevírat nejopatrněji, jak jen to jde, zakouříme celou místnost. Děkuji Vám za odpověď.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

admin
Autor: admin
16. 12. 2007, 07:05:44
Re: Volba kamen na chatu o prostoru 110 m3

Dobrý den, děkuji za dotaz.
Na uvedený prostor na chatě by byla vhodná kamna s výkonem ODHADEM 8 kW. Kamna Thorma Borgholm keramik by mohla být dostačující.
Pokud se týká vnikání kouře do místnosti, neumím na to přesně odpovědět. Podotýkám, že v návodu ke kamnům je pro přikládání uveden následující postup: otevřít přívod primárního a sekundárního vzduchu naplno, pootevřít přikládací dvířka, počkat, až dojde k odsátí spalin z topeniště a teprve potom otevřít naplno a přiložit. Pokud Vám při takovémto postupu vniká kouř do místnosti, může být problém s nízkým tahem komína – nic jiného mne v tuto chvíli nenapadá. Pokud máte problém s nízkým tahem pro kamna Petry, určitě bych nedoporučil koupi kamen s vývodem 150 mm.
V případě dalších dotazů, napište.
Přeji hezký den


Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.