Další využití tepla : diskuze

no image
Autor: Lukáš
03. 04. 2007, 19:59:33
Další využití tepla

Dobry den, chtel bych se zeptat, jestli je mozne vyuzit teplo ktere jde kominem pryc. Jde nam o nasledujici … : Mame dvouposchodovy starsi dum, do prvniho patra chceme zakoupit krbova kamna a v patre nad nami bychom radi jeste vyuzili tepla, ktere jde kominem pryc. Muzete mi neco prosim doporucit ? Dale bych se chtel zeptat, jestli se kovova trubka zavadi pouze do zdi a dale jde kour jen \„po cihlach v komine\“ nebo jestli je nutne dat trubku i do konima. Omlouvam se za hloupe otazky, ale rad bych vedel odpoved, predem dekuji. S pozdravem, L. simon

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
04. 04. 2007, 06:05:46
Re: Další využití tepla

Dobrý den, děkuji za dotaz.
K možnosti dalšího využití tepla v komíně jsem poměrně skeptický: pokud budete kamna provozovat optimálně, bude teplota spalin na výstupu někde kolem 200°C a následný pokles teploty by mohl mít za následek kondenzaci spalin v komíně a následné problémy. Pokud byste chtěli ohřívat i vyšší patro, doporučil bych zvýžit instalaci krbu a teplovzdušného rozvodu. Ale s touto problematikou bych se již obracel na krbaře.
Trubka je vyvedena pouze do komína – tady bych znímil nutnost revize komína.
V případě dalších dotazů – ptejte se.
Přeji hezký den
Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.