Kachlová nebo krbová kamna : diskuze

no image
Autor: Vas dotaz
27. 11. 2006, 06:34:48
Kachlová nebo krbová kamna

Dobrý den, zvažuji koupi kachlových nebo krbových kamen, modernějšího vzhledu. Nevím, jaký je rozdíl mezi kachl. a krbovými kamny. Budu potřebovat asi dvoje, jedny na vytopení asi 160 M2, druhé asi 80 m2. U prvních není možný rozvod radiátorů. U druhých by to šlo příští rok. Tento rok bych je používal bez výměníku. Je to pro nemovitost v Orlických horách. Jáká je bezpečná vzdálenost pohybu osob kolem kamen. V 1 .místnosti je dlažba v druhé bude koberec. Děkuji

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
27. 11. 2006, 06:36:33
Re: Kachlová nebo krbová kamna

Dobrý den, děkujeme za zájem o naše služby.
Kachlová kamna mají výhodu oproti krbovým, že kachle akumulují teplo a poté sálají delší dobu. Rozdíl je samozřejmě i v ceně i designu.
K vytopení 160m2 – tj cca 370 m3 je třeba výkon kolem 18kW. Nejsem si jistý, zda najdeme takto výkonná kamna – větší možnosti by byly u krbové vložky.
Na místnost 80 m2 potřebujete cca 10kW. Mohu doporučit kamna s výměníkem od firmy HAAS+SOHN – většina je certifikována na provoz s výměníkem i bez výměníku ( po dokoupení záslepky) .
Upozornuji, že pokud se jedná o rekreační objekt, doporučuje se výkon kamnen naddimenzovat o 50%.
Pod kamna je nutno dát nehořlavou podložku ( sklo, plech dlažba apod). Tato podložka by měla přesahovat obrys kamen o 10 cm doboku a dozadu a o 30 cm dopředu.
V případě dalších dotazů, jsem Vám k dispozici.

Přeji příjemný den


Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.