Výběr krbových kamen : diskuze

no image
Autor: Nikol
06. 11. 2006, 21:26:41
Výběr krbových kamen

Mám dotaz ohledně krbových kamen se zadním vývodem do komína. Právě stavíme domek a řešíme kde udělat vývod komínu jestli níže či výše (v obýváku). Manžel říkal, že by mu nevadili kamna s rourou, ale mě se spíše více líbí, když není roura vidět, příjde mi to decentnější. Jinak problém je také v tom, že podle nějakých norem to musí být nejníže 116cm kvůli výběrovým dvířkům a bezpečnosti. Já tedy nevím jak to je, jestli tam potom půjde nějaký druh kamen vůbec dát. No jaký je váš názor na kamna se zadním vývodem? Nebudeme s nimi vytápět dům.
Moc děkuji Nikol

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
07. 11. 2006, 06:09:58
Re: Výběr krbových kamen

Dobrý den, děkuji za dotaz.
Přiznám se, že nejsem moc zběhlý ve věcech kominických. Neumím odpovědět na požadovanou výšku 116 cm. Pokud tomu tam opravdu je, mohu v tuto chvíli nabídnout kamna typu ABX Karelie, Laponie, Estonie, Kaledonie ( předpokládaný termín dodání cca březen). V případě výběru kamen s nižším zadním vývodem by bylo nutno pod ně vyzdít soklík. Nebál bych se vrchního vývodu. Navíc vám vrchní vývod zjednoduší nejem výběr prvních kamen, ale i následně, pokud budete chtít nebo potřebovat kamna vyměnit, nebudete omezeni výškou kouřovodu.
Rozhodnutí nechám samozřejmě na Vás.
Přeji hezký den
Petr vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.