výkon Drity S1W10 : diskuze

no image
Autor: Luc.So
26. 10. 2011, 14:30:56
výkon Drity S1W10

Dobrý den,
vybíráme s manželem krbová kamna s výměníkem.můžete nám poradit jaký výkon by měla mít,máme 215m3......stačí 14KW?Měli by jsme zájem o Drity S1W10,stačily by na těch 215m3(píšete,že 1KW vytopí 20 m3)
a dá se u vás dokoupit i čerpadlo a vše potřebné k zapojení?

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

no image
Autor: Luc.So
26. 10. 2011, 14:37:12
Re:

měly by jsme zájem o Drity S1W10 14KW,stačily by na těch 215m3(píšete,že 1KW vytopí 20 m3)
a dá se u vás dokoupit i čerpadlo a vše potřebné k zapojení?

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
26. 10. 2011, 15:15:08
Re:

Dobrý den, krbová kamna s výměníkem by měla instalovat topenářská firma. Dle skutečných tepelných ztrát objektu Vám řeknou, jaký výkon potřebujete do výměníku a jaký do místnosti. Velikost kamen je potřeba zvolit tak, aby výkon kamen odpovídal tepelných ztrátám objektu. Pokud se rozhodnete pro kamna s nevhodným výkonem, nebudete s jejich provozem spokojeni. Velmi častou chybou uživatelů je, že zvolí příliš výkonná kamna s tím, že si myslí, že pokud je budou provozovat na nízkém výkonu, nebude to ničemu vadit. Omyl. Škrcení kamen na nízkém výkonu ( a kamen s výměníkem obzvláště) má za následek studenou spalovací komoru, dehtování kamen, kondenzaci spalin a v neposlední řadě také špinavé sklo a nižší účinnost. Aby kamna pracovala v optimálním režimu, je potřeba dodržet pokyny v návodu k obsluze a technickém listu kamen. Zejména množství kvalitního paliva na jednu vsázku, interval přikládání a nastavení teplovodního okruhu tak, aby byly zabezpečeny konstantní podmínky ve spalovací komoře. Tímto provozem se zabrání nízkoteplotní korozi a adekvátně se prodlouží životnost výměníku. Orientačně se bere 20m3 na 1 kW výkonu, ale tato hodnota se může výrazně lišit v závislosti od typu a stavu nemovitosti. Výrazně jinak reaguje víkendově obydlená chata oproti nízkoenergetické stavbě.

Petr vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
26. 10. 2011, 15:16:57
Re:

JAk už jsem psal v předešlé odpovědi – 20m3 je pouze orientační hodnota.

Kamna Prity doporučuji provozovat na cca 80% maximálního výkonu. Čerpadlo umíme dodat ale předpokládám, že je dodá topenář, ketrý to bude instalovat.
Petr vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.